Necategorizat

Moscova vrea să înghețe activele miliardarilor care au părăsit Rusia

La aproape nouă luni de la începutul războiului, Andrei Kutepov, șeful comisiei pentru politică economică din cadrul Consiliului Federației, propune înghețarea activelor marilor oameni de afaceri și ale șefilor de corporații de stat care au părăsit Rusia după începerea conflictului din Ucraina, transmite sursa.

Senatorul rus vrea să îi propună vicepremierului rus Dmitri Grigorenko să pună sechestru pe averilor miliardarilor ruși în contextul în care țările occidentale au făcut același lucru de când Rusia a invadat ilegal Ucraina.

De asemenea, Kutepov propune ca și cei care au renunțat la cetățenia rusă să fie vizați de această măsură, în contextul în care Rusia a cheltuit până la aproape un miliard de dolari numai în cel mai recent atac cu rachete asupra Ucrainei.

Senatorul vrea transferul dividendelor și a altor plăți datorate oamenilor de afaceri care au părăsit Rusia într-un cont special pentru a finanța ceea ce Moscova numește ”operațiunea militară specială”.

Andrei Kutepov a sugerat, de asemenea, că fondurile înghețate în Rusia de la investitorii străini din țările „neprietenoase” ar trebui să fie folosite pentru repararea podului din Crimeea, a drumurilor și a infrastructurii de utilități din zona unde Rusia desfășoară „operațiunea militară specială”

Printre cei vizați s-ar număra bancherul miliard Oleg Tinkov, Nikolai Storonsky, miliardarul care conduce firma de tehnologie financiară Revolut, Yuri Milner, care deține compania DST Global și este cel mai bogat rus din Sillicon Vallei, Ruben Vardanian, fostul director executiv și acționar al Sberbank CIB, și Timur Turlov, președintele și directorul executiv al Freedom Holding, care au renunțat la cetățenia rusă în contextul războiului din Ucraina.

Rusia a intrat tehnic în recesiune la aproape nouă luni de la începutul ofensivei militare din Ucraina, cu o scădere a produsului intern brut (PIB) de 4% în trimestrul al treilea, potrivit unei prime evaluări publicate.

#Rusia #război #Ucraina #miliarde

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button