Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

N-a mers cu „denazificarea”, încearcă acum cu „desatanizarea” Ucrainei / Ce spun Pavlov și Kadîrov și care este explicația noii linii de propagandă a Moscovei

„Desatanizarea” Ucrainei, unde activează în prezent sute de secte, devine din ce în ce mai urgentă, a declarat Aleksey Pavlov, secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, într-un articol pentru aif.ru, preluat de TASS.

„Cred că, odată cu continuarea operațiunii militare speciale, devine din ce în ce mai urgentă realizarea desatanizării Ucrainei sau, după cum bine a spus șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, ‘desatanizarea completă’ a acesteia”, a continuat el.

Pavlov spus că nu se cunoaște numărul exact al sectelor din Ucraina, dar numărul acestora este de ordinul sutelor și a ținut să sublinieze că „Biserica Satanei”, care „s-a răspândit în Ucraina”, este „una dintre religiile înregistrate oficial în Statele Unite”, transmite sursa.

„Tot acest satanism găsește un sprijin și un răspuns activ din partea autorităților oficiale ucrainene”, a declarat el.

Înaltul oficial rus a spus că numărul de adepți ai sectelor religioase s-a înmulțit în Ucraina începând cu anii 1990: „Una dintre ele este de a influența mințile cetățenilor ucraineni, de a-i forța să abandoneze tradiții vechi de secole, de a interzice adevăratele valori pe care le poartă credința ortodoxă, islamul și iudaismul. Folosind manipularea rețelelor și psihotehnologiile, noile autorități au transformat Ucraina într-un stat totalitar hipersecret”.

Ramzan Kadîrov: Să-i distrugem pe acești „shaitani”

Declarațiile lui Pavlov vin după unele la fel de halucinante, postate de liderul cecen Ramzan Kadîrov.

„Folosesc cuvântul „satanism„ cu un motiv anume. Într-adevăr, acolo, în Occident, satanismul lucrează în mod deschis împotriva Rusiei. Democrația satanistă este atunci când drepturile ateilor sunt protejate, dar credincioșii sunt insultați. Sau atunci când cuplurile tradiționale sunt private de copiii lor și predate familiilor de același sex. În mod intenționat pentru familiile de același sex, nu din întâmplare. Iar în Europa au înghițit-o. Ei o consideră modernă, civilizată. Cu cât tema `sub centură` este mai liberală, cu atât mai bine pentru ei. Eu o văd ca degradare și satanism. Și aș prefera să o tai din rădăcină acolo decât să permit ca această abominație să ne învăluie patria aici”, a scris Kadîrov pe Telegram.

„Asta e Jihad! Iar comandanții noștri ceceni au decis să nu se apere, ci doar să atace. Să-i distrugem pe acești shaitani (diavoli), oriunde s-ar afla și oricât de bine s-ar ascunde”, a mai spus liderul cecen.

Care este explicația noii linii de propagandă a Moscovei

Oficialii ruși încearcă din ce în ce mai mult să coreleze retoric războiul Rusiei din Ucraina cu concepte religioase aparent accesibile atât creștinilor, cât și musulmanilor, probabil pentru a satisface grupurile religioase minoritare din cadrul forțelor armate ruse, explică Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Declarațiile lui Pavlov și Kadîrov arată dorința de a distrage atenția de la disensiunile grupurilor religioase minoritare din cadrul forțelor armate ruse, spune ISW.

Schismele recente dintre militarii musulmani și nemusulmani au provocat izbucniri violente în rândurile armatei ruse.

Invocarea războiului pe motive religioase, dar nu în mod deschis creștine, este probabil o încercare de a depăși diviziunile religioase și de a stabili condițiile de informare pentru recrutarea în continuare a minorităților etnice și religioase pentru a lupta în Ucraina, mai explică sursa citată.

#denazificarea #Pavlov #Kadîrov #propaganda #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button