Război în Ucraina

Nava BDC “Caesar Kunikov” s-a scufundat în Marea Neagră după ce a fost lovită

Canalul de Telegram “Vântul Crimeii” publică un video cu o navă care arde în mare. Dimineața s-au auzit explozii în mare în apropiere de Miskhora. Dronele Direcției principale de informații au doborât nava mare de debarcare rusă “Caesar Kunikov” în Marea Neagră în dimineața zilei de 14 februarie.

Sursa: Interlocutorii “Ukrainska Pravda” din cadrul GUR

Detalii: Sursele UP au declarat că a fost o operațiune a GUR, în urma atacului BDC “Caesar Kunikov” s-a scufundat.

“Ukrayinska Pravda” a cerut comentarii oficiale pe această temă.

Site-ul Flotei ruse a Mării Negre raportează că Caesar Kunikov este o navă mare de asalt amfibie din Proiectul 775. Aceasta are o lungime de 112,5 metri, o lățime de 15 metri și un pescaj de 3,7 metri. Este înarmată cu 2×2 lansatoare de artilerie AK-725 de 57 mm, 4×8 lansatoare MANPADS, 2×30 lansatoare SAM A-215 Grad-M de 122 mm.

Echipajul este format din 87 de persoane.

Se raportează că nava poate fi folosită pentru depistarea minelor. De asemenea, BDC poate fi utilizat în diferite configurații de încărcare: 150 de soldați și 10 tancuri T-55 cu un echipaj de 40 de persoane; 12 tancuri plutitoare PT-76 cu un echipaj de 36 de persoane; o unitate formată din 3 tancuri T-55 cu un echipaj de 12 persoane, 3 mortiere de 120 mm, 3 vehicule de luptă 2G 27, 4 vehicule ZIL-130, 4 vehicule GAZ-66 și un vehicul ușor de teren GAZ-69.

Personalul forței de debarcare – 147 de soldați. Nava este capabilă să transporte o încărcătură de 650 de tone pe o distanță de 4.700 de mile.

Potrivit Wikipedia, Cesar Lvovich Kunikov, ofițer sovietic și comandant al grupului de debarcare, după care a fost numit BDC, a murit la 14 februarie 1943 și a fost înmormântat la Gelendzhik, unde dictatorul rus Vladimir Putin are un buncăr.

BDC Caesar Kunikov se afla în portul Berdyansk la începutul invaziei la scară largă a Federației Ruse în Ucraina și a fost avariat atunci când forțele ucrainene au scufundat BDC Saratov în martie 2022.

Istoric:

  • Anterior, Ministerul rus al Apărării a raportat că în noaptea de 14 februarie, apărarea aeriană ar fi doborât 6 drone în apele Mării Negre.
  • În același timp, pe canalele Telegram au apărut informații potrivit cărora ceva arde în mare în zona Alupka – Katsiveli. De asemenea, s-a raportat că două elicoptere Mi-8 se învârt la joasă înălțime deasupra apei în această zonă.
  • Canalul de Telegram “Vântul din Crimeea” a scris că se presupune că dronele au lovit o navă mare de debarcare.
  • Mai târziu, un elicopter de căutare și salvare Ka-27 a fost, de asemenea, văzut în apropiere de Foros.

#Razboi_in_Ucraina#Nava_doborâtă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button