Politică

Nicu Popescu a avut o întrevedere cu șefa misiunii OSCE în Republica Moldova. Kelly Keiderling: Ce subiecte au fost discutate

Situația actuală în regiunea transnistreană, situația de securitate în regiune și impactul agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei asupra funcționării formatului de negocieri 5+2 și a dialogului dintre Chișinău și Tiraspol au fost subiectele discutate de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu în cadrul întrevederii cu noua șefă a misiunii OSCE în Republica Moldova, Kelly Keiderling, transmite sursa.

„Am vorbit cu doamna ambasador despre stadiul actual al procesului de reglementare transnistreană și situația de securitate în regiune. M-am referit la impactul agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei asupra funcționării formatului de negocieri 5+2 și a dialogului dintre Chișinău și Tiraspol. Totodată, am atras atenția șefei misiunii OSCE asupra agravării continue a situației drepturilor omului în regiunea transnistreană, fiind solicitată o implicare mai activă a OSCE și Misiunii sale din Moldova în acest sens”, a spus Nicu Popescu.

Totodată, oficialul moldovean a reiterat poziția consecventă a autorităților de la Chișinău privind soluționarea pașnică, pe căi politico-diplomatice, a conflictului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor recunoscute internațional și cu acordarea unui statut special pentru regiunea transnistreană.

Șeful diplomației moldovene, Nicu Popescu i-a urat succes ambasadoarei Kelly Keiderling în exercitarea mandatului său, asigurând-o de suportul deplin al MAEIE.

#Nicu_Popescu #întrevedere #OSCE #Kelly_Keiderling

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button