Politică

Nicu Popescu, șeful diplomației R. Moldova, va participa la cea de-a 28-a reuniune anuală a Consiliului Ministerial al OSCE

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu va participa la cea de-a 28-a reuniune anuală a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care se va desfășura în perioada 1 – 3 decembrie, în orașul Stockholm, Regatul Suediei.

În cadrul reuniunii, miniștrii de externe ai celor 57 de state participante la OSCE vor efectua un schimb de opinii pe chestiuni de actualitate de pe agenda organizației pe cele trei dimensiuni: politico-militară, economică și mediu ambiant, și umanitară. Miniștrii vor discuta și despre provocările care afectează regiunea OSCE, precum și implicațiile asupra activității per ansamblu a organizației.

O atenție deosebită va fi acordată conflictelor din spațiul OSCE și impactul acestora asupra respectării drepturilor omului și libertăților fundamentale, precum și modalităților de consolidare a securității europene.

În cadrul ministerialei, șeful diplomației de la Chișinău va vorbi despre viziunile Republicii Moldova asupra chestiunilor menționate și va prezenta poziția țării noastre privind procesul de soluționare a conflictului din raioanele de est ale Republicii Moldova.

În contextul vizitei de lucru, ministrul Nicu Popescu va avea o serie întrevederi bilaterale cu secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii Antony Blinken, secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană, precum și cu omologii din Suedia, Polonia, Norvegia, Danemarca, Estonia, Irlanda, Republica Kârgâză, Macedonia de Nord și alții.

De asemenea, șeful diplomației va participa și la reuniunea Consiliul ministerial al statelor membre GUAM.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button