Politică

Consiliul Suprem de Securitate convocat în ședință: Ce recomandări au fost propuse 

Membrii Consiliul Suprem de Securitate (CSS) au ascultat raportul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), instituția responsabilă prin lege pentru asigurarea stabilității prețurilor. CSS a recomandat BNM să analizeze efectele intervențiilor sale de până acum și să le corecteze dacă acestea nu sunt eficiente. Despre aceasta a anunțat președinta Maia Sandu pe pagina sa de Facebook, pe 31 ianuarie.

„Majorarea prețurilor la nivel internațional este o cauză obiectivă pentru creșterea prețurilor în țara noastră, însă trebuie folosite toate instrumentele legale pentru a tempera această tendință”, a spus președinta.

Între timp, Maia Sandu a reiterat că Guvernul urmează să continue politica de susținere a categoriilor celor mai afectate de creșterea prețurilor, transmite sursa.

„Executivul urmează să vină cu resurse suplimentare, la cele deja alocate pentru creșterea pensiilor și a compensațiilor la plata resurselor energetice, pentru a ajuta cetățenii să treacă mai ușor prin această criză”, a menționat Maia Sandu.

La fel, șefa statului a accentuat că Guvernul trebuie să continue reformele destinate îmbunătățirii mediului de afaceri pentru a asigura o creștere economică robustă și incluzivă.

Consiliul Suprem de Securitate a fost astăzi convocat în ședință pentru a discuta situația macroeconomică curentă a țării, principalele tendințe și provocări ale anului 2022.

#Consiliul_Suprem_de_Securitate #Maia_Sandu #BNM #Guvern

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button