Război în Ucraina

„Nimeni nu a informat Rusia”. Kremlinul a acuzat Turcia și Ucraina că au încălcat acordurile din cauza revenirii comandanților apărării Azovstal

Întoarcerea comandanților apărării Azovstal din Turcia în Ucraina este o încălcare a acordurilor încheiate ca parte a eliberării lor din captivitatea rusă. Acest lucru a fost declarat de secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, transmite sursa.

Potrivit lui Peskov, în condițiile acordului, cei cinci comandanți urmau să rămână în Turcia „până la sfârșitul conflictului”. Purtătorul de cuvânt a spus că „condițiile pentru întoarcere au fost încălcate atât de partea turcă, cât și de Kiev”.

Peskov a mai menționat că „nimeni nu a informat Rusia” despre revenirea comandanților apărării Azovstal.

Potrivit secretarului de presă al președintelui rus, în contextul pregătirilor pentru summitul NATO s-a făcut o mare presiune asupra Turciei, iar Ankara, în calitate de membru al alianței, s-a solidarizat cu acesta. Federația Rusă „înțelege totul foarte bine”, a spus Peskov.

Cinci comandanți ai apărării Azovstal s-au întors în Ucraina din Turcia cu avionul prezidențial al lui Vladimir Zelenski. Militarii, care se aflau în Turcia după schimbul din septembrie 2022, au fost predați președintelui ucrainean în timpul vizitei sale în această țară.

Zelenski însuși a spus imediat după schimb că, în condițiile sale, comandanții vor trebui să rămână în Turcia până la sfârșitul războiului. Șeful Direcției Principale de Informații din Ucraina, Kirill Budanov, a declarat la acea vreme că vor locui în Turcia „pentru o anumită perioadă de timp”. Rusia și Turcia nu au comentat oficial aceste condiții.

#Zelenski #Rusia #Turcia #Azovstal

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button