Război în Ucraina

Rusia suferă pierderi zilnice uluitoare datorită acțiunilor concertate ale AFU – Forbes

Armata rusă se îndreaptă în mod clar spre o eventuală dispariție, deoarece nu este capabilă să susțină nivelul actual de pierderi pe o perioadă lungă de timp. Pierderile zilnice ale Rusiei sunt uluitoare, datorită acțiunilor coerente și eficiente ale AFU, inclusiv a folosirii armamentului occidental. Militarii ucraineni au demonstrat că pot lupta și chiar luptă, că învață rapid și că se adaptează la situații dificile, transmite sursa.

Despre acest lucru scrie autoritarul Forbes, care analizează succesul forțelor armate ucrainene în confruntarea cu agresiunea rusă.

Jurnalistul David Axe de la Forbes analizează declarația de sâmbătă a Statului Major General ucrainean, potrivit căreia AFU a reușit recent să distrugă 1.090 de soldați ruși într-o singură zi, și citează diverse surse care afirmă că Rusia ar fi pierdut între 200.000 și 270.000 de soldați uciși și răniți în Ucraina până în prezent.

Jurnalistul consideră că decizia comandamentului ucrainean și a președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky de a menține în continuare Bakhmut este corectă și justificată în ceea ce privește pierderile tot mai mari ale Rusiei. El citează drept exemplu cvorumul cronicarului Forbes Volodymyr Dotsenko privind pierderile zilnice ale Rusiei în Ucraina. Luna trecută, Dotsenko a estimat rata globală a victimelor în mai multe războaie și a ajuns la o concluzie care dă de gândit. Se pare că armata rusă pierde în medie 0,144% din personalul său în fiecare zi în Ucraina, o pierdere fără precedent, având în vedere criza demografică a Rusiei și fuga virtuală din țară a aproape un milion de bărbați de vârstă de recrutare de teama de a nu fi mobilizați. În ciuda acestui fapt, comandamentul militar rus continuă să trimită soldați – adesea neechipate și slab înarmate – la moarte sigură.

“Atunci când pierderile medii zilnice ale unei armate depășesc 0,1%, armata respectivă fie se predă, fie se prăbușește după mai multe luni de luptă”, se arată în articol.

#Ucraina #Armata_rusă #pierderi

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button