Internaţional

Noi aberații de la Medvedev: 50 de state vor să șteargă Rusia de pe fața pământului. Ne confruntăm cu un întreg imperiu de inamici

Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei și unul dintre principalii susținători ai lui Vladimir Putin, a lansat noi acuzații la adresa statelor occidentale în contextul războiului din Ucraina.

Moscova consideră că cel puțin cincizeci de țări lucrează împreună pentru atingerea unui obiectiv comun de a șterge Rusia „de pe fața pământului”, a declarat, sâmbătă, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, potrivit agenției de presă Baha, transmite sursa.

El a spus că cele cincizeci de națiuni și-au stabilit obiectivul de a „strangula” Rusia. „Nu va funcționa. Noi suntem mai puternici, iar acum acest lucru este de asemenea evident”, a spus el, acuzând țările în cauză că se folosesc de războiul din Ucraina pentru a-și promova agenda.

„Încă o dată, ne confruntăm cu aproape un întreg imperiu de diverși inamici: Neofasciștii ucraineni și europeni, Statele Unite, alți anglo-saxoni și vasalii lor”, a declarat Medvedev. Potrivit acestuia, iluziile cu privire la Occidentul „democratic” au fost în cele din urmă risipite în ultimul an.

Medvedev:„Occidentul își prelungește artificial agonia”

Totodată, Dmitri Medvedev, a mai spus că potențialul nuclear al Moscovei a servit ca o formă de descurajare pentru țările occidentale care sprijină Ucraina.

„Avem suficiente arme, inclusiv arme moderne și de înaltă precizie”, a declarat Medvedev, susținând că armamentul este cel care protejează teritoriul rus de „capetele fierbinți”.

Medvedev a susținut anterior că Rusia are tot dreptul de a se apăra prin utilizarea armelor nucleare în caz de autoapărare.

În timpul valului de declarații, Dmitri Medvedev a acuzat Vestul că prelungește suferința din Ucraina în încercarea de a învinge Rusia, adversarul său geopolitic de lungă durată.

Într-un articol publicat sâmbătă, Medvedev a calificat această mișcare drept „inutilă” și a afirmat că Ucraina nu va putea lupta singură împotriva Rusiei. „Occidentul își prelungește artificial agonia”, a declarat oficialul, adăugând că puterile occidentale fac acest gen de lucruri de ani de zile.

„Dar ce să iei de la ei – mintea nu a fost niciodată punctul lor forte”, a conchis Medvedev, potrivit sursei menționate.

#Medvedev #Rusia #aberații

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button