PoliticăRăzboi în Ucraina

Noi explozii la baza militară Engels din Rusia: Incidentul este investigat

Presa ucraineană și cea rusă au informat, luni dimineața, despre o explozie la baza aeriană Engels din Rusia, situată la sute de kilometri distanță de linia frontului din Ucraina, informează Reuters.

Agenția de presă RBC-Ucraina a relatat că au avut loc două explozii. Guvernatorul regiunii Saratov, Roman Busarghin a spus incidentul de la baza militară este investigat, dar că nu au fost cauzate avarii la infrastructura civilă, transmite sursa.

„Nu avem urgențe în zonele rezidențiale ale orașului. Nu există nicio amenințare la adresa locuitorilor. Informațiile privind incidentul de la baza militară sunt verificate de agențiile de securitate”, a spus guvernatorul rus, conform Reuters, citat de Agerpres. 

Pagina de știri rusească Baza a scris, citând localnici, că s-au auzit sirenele de raid și o explozie. Baza aeriană, situată în apropierea oraşului Saratov, la aproximativ 730 km sud-est de Moscova, a fost lovită pe 5 decembrie în ceea ce Rusia a acuzat ca fiind atacuri cu drone ucrainene asupra a două baze aeriene rusești.

Atacurile de pe 5 decembrie au afectat reputaţia Rusiei şi au ridicat semne de întrebare în rândul analiştilor cu privire la motivul pentru care sistemul rus de apărare nu a funcționat. Ucraina nu a revendicat niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei, dar a spus, totuși, că astfel de incidente sunt o „karmă” pentru invazia rusească.

Baza „Engels” care găzduiește bombardiere strategice rusești, numită după filosoful german Friedrich Engels 

Baza aeriană Engles-2, numită după filosoful german Friedrich Engels, care a pus bazele marxismului teoretic, alături de Karl Marx, este sediul regimentului 121 de bombardiere grele ale Rusiei. 

Aici se află bombardierele strategice Tu-95 și Tu-160, care sunt responsabile de lansarea majorității rachetelor care au devastat infrastructura energetică a Ucrainei în ultimele luni. 

La această bază se află în jur de 15 aparate Tu-95 („Bear”/„Ursul” în terminologia NATO) și 15 Tu-160, conform unui expert militar citat de The Guardian. 

Baza Diaghilev, aflată la 150 de kilometri de Moscova este un alt sediu al aceluiași regiment 121 de bombardiere grele ale Rusiei. Aici se află atât avioane Tu-95, Tu-160, cât și Tu-22.

#explozii #baza_militară #Engels #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button