Politică

Noii miniștri, puși pe treabă. Parlicov spune că are nevoie de lefuri mai mari în minister, ca să poată angaja profesioniști

N-au apucat să se așeze bine în fotoliile de miniștri, că vor deja să majoreze salariile. Cel puțin, asta își dorește ministrul Energiei, Victor Parlicov. Spune că are nevoie neapărat de lefuri mai mari în ministerul său, pentru a putea angaja profesioniști. Deși jurnaliștii au încercat să afle ce planuri au și ceilalți membri ai Executivului, aceștia au fost mai rezervați. Inclusiv premierul a evitat la ieșire să dea ochii cu presa, pe motiv că s-ar fi grăbit la alt eveniment.

Cabinetul de miniștri, format de Dorin Recean, a avut astăzi prima ședință. Deși deocamdată ministerul Energiei lipsește ca entitate juridică, așa cum este nou constituit, ministrul Parlicov vrea să înceapă de la majorarea salariilor, pentru a putea atrage în instituția sa oameni competenți.

Parlicov evită să spună, deocamdată, despre ce majorări este vorba, deoarece urmează să discute mai întâi cu ministerul Finanțelor. Ministrul Energiei spune că ar putea fi revăzute contractele pe care le avem cu Gazprom și centrala de la Cuciurgan, dar și aici nu oferă prea multe detalii. 

Iar noua ministră a Justiției, Viorica Mihailov-Moraru are de continuat reforma din domeniu, care în opinia mai multor oficiali a stagnat în ultima perioadă. Una dintre priorități va fi găsirea unei soluții pentru concursul de la PCCOCS, care e blocat deja de câteva săptămâni din cauză că ședințele CSP nu au loc, din lipsă de cvorum. Un alt subiect important este plecarea celor 18 judecători de la Curtea Supremă de Justiție și Curtea de Apel Chișinău.

Și dacă unii miniștri au deja planuri mari, alții încă se adaptează noului statut.

Deși era așteptat de presă, Dorin Recean, a ieșit pe o altă ușă, pe motiv ca s-ar fi grăbit la o altă ședință importantă. Noul prim-ministru a fost succint în declarații și în debutul primei lui ședințe. 

Guvernul a examinat și aprobat astăzi 12 proiecte de decizie, iar ședința a durat în jur de o oră. Noul cabinet de miniștri a fost învestit în funcție aseară, imediat după ce 62 de deputați PAS și-au acordat votul de încredere. Asta în timp ce Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au blocat tribuna centrală, iar simpatizanții Șor, în frunte cu deputații fracțiunii, scandau în fața clădirii Legislativului.

#Noii_miniștri #Parlicov #lefuri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button