Analize și opinii

Noua etapă a războiului din Ucraina

Eliberarea cu succes a regiunii Harkov de invadatorii ruși este departe de limită. Contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei continuă și în fiecare zi crește dimensiunea teritoriilor deocupate.

Locuitorii orașelor și satelor eliberate revin la viața normală, arborând steaguri albastre și galbene fără teamă sau riscul de a deveni victime ale torturii trupelor ruse. Dar restaurarea completă a tot ceea ce ocupanții au distrus va dura mai mult de o lună și mai mult de un an. Ca să nu mai vorbim de faptul că acei oameni cărora le-au fost luate viețile trupele agresorului nu vor mai fi înapoiați niciodată.

Uciderile în masă, tortura, violurile și jafurile sunt toate consecințele prezenței „eliberatorilor” ruși pe pământurile ucrainene. După dezocupare, locurile crimelor de război ale armatei ruse sunt deschise în aproape fiecare așezare. Și, din păcate, în viitor va trebui să ne confruntăm de mai multe ori cu consecințele înfiorătoare ale ocupației ruse, așa cum s-a întâmplat în primăvara după eliberarea teritoriilor din nordul Ucrainei. În prezent, au fost stabilite peste 40.000 de crime de război ale trupelor ruse, iar această cifră crește în fiecare zi a șederii lor în teritoriile ocupate temporar.

Se pare că trupele ruse au contat pe faptul că crimele lor nu vor fi niciodată dezvăluite și, de îndată ce Forțele Armate ale Ucrainei au început să elibereze teritoriile ocupate, propaganda rusă a început imediat să lanseze falsuri în spațiul media despre „atrocitățile” trupele ucrainene. Asemenea declarații, care nu sunt susținute de fapte, sunt doar o parte a propagandei ruse și a proiecției comportamentului lor asupra ucrainenilor. Dar Ucraina, spre deosebire de Rusia, respectă regulile general acceptate de război și Convenția de la Geneva, iar trădătorii și colaboratorii vor fi judecați și pedepsiți.

Credințele propagandei rusești că fiecare locuitor al teritoriilor ocupate va fi pedepsit este și un alt fals, pentru că lupta împotriva populației civile fără discriminare este metoda Rusiei, blocată în Evul Mediu. În Ucraina civilizată, fiecare caz de acuzații de trădare și colaboraționism va fi luat în considerare separat și vor fi pedepsiți doar cei a căror vinovăție va fi dovedită.

Contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei continuă, iar trupele ucrainene depun toate eforturile pentru a elibera populația civilă de toate ororile ocupației ruse. Ca răspuns, forțele de ocupație epuizate încearcă să terorizeze ucrainenii cu atacuri cu rachete asupra infrastructurii critice, așa cum a fost cazul în seara zilei de 11 septembrie după anunțurile oficiale despre eliberarea regiunii Harkov, când rușii au lovit CHPP-5. Statul protejează astfel de instalații cu toate mijloacele posibile, dar, din păcate, sistemele de apărare aeriană nu sunt capabile să intercepteze toate rachetele trase de teroriștii ruși.

Intensificarea terorii rachetelor mai aproape de debutul vremii rece este o mișcare așteptată a trupelor ruse, al căror scop este să provoace daune maxime infrastructurii civile, să priveze mii de oameni fără lumină, apă și căldură. Contraofensiva de succes a Forțelor Armate ale Ucrainei a distrus planurile trupelor ruse, iar din conștientizarea neputinței lor, acestea vor continua să încerce să lanseze rachete către ținte civile de pe teritoriul Ucrainei.

Există o singură cale de ieșire din această situație: Ucraina are nevoie de sisteme moderne și fiabile de apărare antirachetă pentru a proteja infrastructura critică și pentru a salva viețile populației sale, precum și mijloacele de răzbunare și de a stabili paritatea antirachetă. Rusia este un stat terorist și poate fi oprit doar cu forța. Acum, Ucraina are nevoie urgentă de arme care să fixeze în mintea fiecărui rus timp de mulți ani ideea că un atac asupra unui stat suveran și uciderea civililor este o idee extrem de proastă care va duce la o altă pierdere rușinoasă și o rundă de degradare a lor.

#război #Ucraina #deocupare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button