Internaţional

Nouă morți și mii de oameni evacuați în urma inundațiilor din nordul Italiei. Oficial: „Ne confruntăm cu evenimente catastrofale”

Nouă persoane au murit și mii de oameni au fost evacuați din casele lor, în urma ploilor torenţiale care au lovit regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei, declanșând inundații și alunecări de teren, scrie Reuters.

Potrivit ministrului pentru Protecţie Civilă, Nello Musumeci, în unele zone a plouat jumătate din media anuală de precipitaţii în doar 36 de ore, ceea ce a provocat ieşirea râurilor din matcă, provocând cascade de apă în oraşe şi scufundând mii de hectare de terenuri agricole.

Marele Premiu de Formula 1 de duminică de la Imola, care este una dintre zonele cele mai afectate, a fost anulat într-un efort de a reduce presiunea asupra serviciilor de urgență și de împiedica fanii curselor auto să se îndrepte spre regiunea inundată.

„Ne confruntăm cu evenimente catastrofale care probabil nu au mai fost văzute până acum”, a declarat președintele regiunii Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini. „Au căzut cantități extraordinare de ploaie pe terenuri care nu mai sunt capabile să le absoarbă”.

Oraşul Ravenna de pe coasta Adriaticii, renumit pentru siturile sale de patrimoniu paleocreştin, a fost grav afectat. Reprezentantul local al Ministerului de Interne a declarat că aproximativ 14.000 de persoane vor trebui să fie evacuate din zonă cât mai curând posibil.

Autoritățile au declarat că inundațiile au lovit 37 de orașe și comunități și au fost înregistrate aproximativ 120 de alunecări de teren. Cel puțin un pod, în apropierea orașului Bologna, s-a prăbușit, unele drumuri au fost distruse de inundații și multe servicii feroviare au fost suspendate.

Nouă cadavre au fost preluate din diferite locații, a spus Bonaccini. Irene Priolo, vicepreședintele regiunii, a declarat reporterilor că, deși ploile se atenuează, nivelul râurilor continuă să crească.

Ministrul Protecției Civile Musumeci a declarat că va cere cabinetului să găsească 20 de milioane de euro (22 de milioane de dolari) pentru zona afectată atunci când se va reuni pe 23 mai pentru a lua în considerare măsuri de ajutor.

Este pentru a doua oară în această lună când Emilia-Romagna este lovită de vreme rea, cel puțin două persoane murind în timpul furtunilor de la începutul lunii mai.

#inundațiile #Italia #evenimente_catastrofale

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button