Politică

Noul prim-ministru al României și președintele Senatului au discutat cu Maia Sandu:„Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană!”

Noul prim-ministru al României, Marcel Ciolacu, și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, au discutat miercuri, 21 iunie, cu președinta Maia Sandu. Ciolacu s-a arătat încrezător că negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană „vor începe în cel mai scurt timp”, transmite sursa.

„Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană! Am reafirmat astăzi, la Chișinău, la întâlnirea cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, sprijinul României pentru acest deziderat comun. Am convingerea că negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană vor începe în cel mai scurt timp! Republica Moldova poate conta pe România!”, a afirmat Ciolacu.

Într-o postare pe Twitter a președintei Maia Sandu este menționat că în cadrul întrevederii s-a discutat și despre promovarea proiectelor comune și consolidarea integrării economice.

„M-am bucurat să-i salut la Chișinău pe prim-ministru Marcel Ciolacu și președintele Senatului Nicolae Ciucă și să-i felicit pentru noile funcții. În discuțiile de astăzi ne-am axat pe aderarea Moldovei la UE, promovarea proiectelor comune și consolidarea integrării economice”, a scris Maia Sandu pe Twitter.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au avut, tot miercuri, întrevederi și cu prim-ministrul moldovean Dorin Recean și cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.

„România va continua sprijinul pe care îl acordă Republicii Moldova în parcursul spre Uniunea Europeană”. Declarația a fost făcută de președintele Senatului de la București, Nicolae Ciucă.

„Prin această vizită nu am urmărit altceva decât să transmitem mesajul de continuitate și asigurare a coerenței sprijinului pe care România îl acordă R. Moldova în parcursul de aderare la UE. Este clar că decizia Moldovei de a se integra în UE nu face altceva decât să consolideze voința și trăirea de a intra în casa familii europene”, a spus Ciucă alături de Igor Grosu.

În conferința de presă susținută alături de premierul de la Chișinău, Ciolacu a declarat că are sentimentul că a venit acasă.

„Am sentimentul că nu am venit la un frate mai mare sau mai mic, Am venit la un frate geamăn, pentru că toate provocările instituționale prin care am trecut, prin toate crizele suprapuse, provocări care s-au răsfrâns asupra românilor și dintr-o parte și alta a Prutului, trebuiesc abordate comun”, a declarat Ciolacu în cadrul unei conferințe comune cu Dorin Recean. 

Totodată, a accentuat importanța colaborării pe segmentul economic. Acesta a spus că relațiile comerciale moldo-române au avansat și au atins cifra 3,6 miliarde de dolari. 

„Cetățenii care îi reprezentăm trebuie să vadă o creștere în nivelul de trai, o creștere în infrastructură, Mă bucur imens că am reușit să finalizăm și dumneavoastră ați reușit să veniți cu proiectele mai ales către autoritățile locale. Eu vă garantez că la următoarea ședință de Guvern se vor debloca banii pe proiecte de apă, canalizare, proiecte punctuale pentru sprijinirea satului european”, a declarat Ciolacu.

Referindu-se suportul politic de care se bucură Republica Moldova, Marcel Ciolacu a adăugat că și în calitatea sa lider al celei mai mari formațiuni politice din România, susține necondiționat actuala conducere a Republicii Moldova, care în opinia lui este singura garanție a continuării parcursului european.

#Moldova #România #Uniunea_Europeană

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button