Politică

„Nu vom tolera o altă agendă, decât cea a cetățeanului”; Dorin Recean, despre validarea mandatului Evgheniei Guțul

Guvernul Republicii Moldova va conlucra cu aleșii locali care reprezintă interesele cetățenilor și nu va tolera o altă agendă, iar persoanele care au participat la procesul de corupere a alegătorilor vor fi trase la răspundere conform legii. Astfel a comentat premierul Dorin Recean, decizia Curții de Apel Comrat care a validat luni mandatul Evgheniei Guțul, la funcția de bașcan al UTA Găgăuzia.

„Guvernul RM va conlucra cu aleșii locali care reprezintă interesele cetățenilor din Taraclia, UTA Găgăuzia: Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Comrat. Vom lucra să asigurăm servicii calitative pentru cetățeni. Cu siguranță nu vom tolera pe nimeni care vine cu o altă agendă decât a cetățeanului. Acele persoane care au încălcat legislația electorală, care au făcut abuz, care au corupt alegătorii sau au participat la procesul de corupere a alegătorilor vor purta responsabilitate” a declarat Dorin Recean, în cadrul unui briefing organizat astăzi la Taraclia, unde se află într-o vizită de lucru.

Premierul a adăugat că cel mai important acum este ca cetățenii, indiferent din ce regiune sunt, să beneficieze de servicii publice de calitate.

Precizăm că în cadrul ședinței de ieri a Curții de Apel Comrat, președintele Comisiei electorale a UTA Găgăuzia, Iana Covalenco, a cerut instanței să recunoscută victoria Evgheniei Guțul, argumentând prin faptul că nu au fost constatate nereguli care ar fi putut afecta rezultatul scrutinului.

Curtea a prezentat scrisoarea Comisiei Electorale Centrale adresată comisiei de la Comrat, în care erau semnalate inclusiv cazuri de transportare organizată a alegătorilor. În acest sens, Covalenco a declarat că CEC-ul nu a atașat vreo dovadă video sau audio, care ar confirma astfel de cazuri. Se întâmplă în condițiile în care Poliția a publicat mai multe materiale video despre coruperea alegătorilor de către Partidul „Șor”.

#Dorin_Recean #mandatul_Evgheniei_Guțul #validare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button