Societate

Numărul copiilor infectați cu Omicron, în creștere. Spitalele din Chișinău sunt arhipline cu pacienți mici

Situație alarmantă în municipiul Chișinău! Spitalele municipale și Institutul Mamei și Copilului sunt pline ochi cu micuți infectați cu Omicron.

Potrivit șefului direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău la spital ajung, în special, copii de vârsta preșcolară cu febră și respirație îngreunată, transmite sursa.

Șeful direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău spune că municipalitatea este depășită de numărul mare de copii internați. În municipiu fiind activate toate capacitățile de spitalizare pentru copii:

  • la Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase pe 104 paturi sunt internați 152 copii;
  • la Spitalul Municipal de Copii „V. Ignatenco” pe 117 paturi sunt 136 copii;
  • la Institutul Mamei si Copilului (IMC) pe 84 paturi sunt internați 152 mici pacienți.

„Paturi libere și posibilități de internare pentru perioada imediat următoare, pentru aceasta noapte, nu avem… Am convenit cu directorii spitalelor municipale să suplinim paturile în saloanele existente, să eliberăm birouri ale cadrelor medicale și să amplasăm noi saloane pentru copii, iar în situație de extremă forță majoră – să plasăm paturi și pe coridoare.

Trebuie să facem față, trebuie să avem implicarea directă a Ministerului Sănătății în gestionarea situației de criză: copiii nu pot fi lăsați fără asistență medicală!”, a spus Boris Gîlca.

#omicron #copiii_infectați #chișinău #spitale #pacienți_mici

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button