Politică

Numiri în ședința extraordinară: Parlamentul a desemnat președintele și vicepreședintele Consiliului de administrație al CNPF

Cornelia Cozlovschi a fost desemnată membru și președinte al Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) pentru un mandat de cinci ani. Hotărârea a fost adoptată, astăzi, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, cu votul a 55 de deputați.

Cornelia Cozlovschi a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de matematică aplicată, este master în economie și management public. Deține experiență de activitate în sectorul bancar și de leasing, inclusiv în funcții de top management, precum și în serviciul public.

Tot astăzi, conform sursei, deputații l-au desemnat, printr-o altă Hotărâre, adoptată cu 55 de voturi, pe Adrian Gheorghiță în calitate de membru și vicepreședinte al Consiliului de administrație al CNPF.

Adrian Gheorghiță este licențiat în științe economice, specializarea Bănci și finanțe, și master în științe economice, specializarea Finanțe corporative și asigurări. Deține o experiență îndelungată de activitate în cadrul Asociației Patronale „Camera de Comerț Americană din Moldova”, inclusiv în funcție de director adjunct.

La începutul lunii septembrie 2021, membrii Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), împreună cu președintele Comisiei, Valeriu Chițan, au fost demiși in corpore, la recomandarea comisiei parlamentare de profil, care a examinat raportul de activitate a instituției pentru anul 2021. 

În luna octombrie, singurul candidat la funcția de vicepreședinte a CNPF a trecut de votul Parlamentului.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button