Analize și opinii

O altă rachetă de teroare a agresorului

În urma atacului cu rachete rusești de astăzi asupra orașului Krivoi Rog, 53 de civili au fost răniți, după cum a raportat președintele administrației militare regionale din Dnipropetrovsk, Serghei Lysak: “Patru au fost uciși. Răniții sunt deja 53. Cinci dintre ei sunt copii”. 150 de persoane au reușit să iasă singure din clădirea de apartamente avariată de rachetă, iar alte 30 au fost scoase de salvatori. În plus, o altă rachetă a agresorului a lovit o instituție de învățământ.


Președintele Ucrainei a reacționat și el la un alt act de terorism rusesc, publicând consecințele loviturii criminale. El a declarat: “În ultimele zile, inamicul a lovit în mod constant orașe, centre urbane. Bombardând obiecte și locuințe civile. Dar această teroare nu ne sperie și nu ne frânge. Noi lucrăm și ne salvăm oamenii noștri.


Pompierii continuă să stingă flăcările. Salvatorii fac turul apartamentelor, evacuând populația. Se precizează amploarea distrugerilor, iar numărul victimelor este în creștere. Specialiștii instalează un cort pentru a oferi ajutor psihologic oamenilor, în special copiilor. Salvatorii au reușit să salveze un copil născut în 2013.


Noaptea, agresorul de la instalația “Grad” a bombardat din nou Khersonul, ceea ce, din păcate, a adus victime și în rândul civililor. Kremlinul nu se oprește în dorința sa imorală de a ucide cât mai mulți civili ucraineni, continuându-și genocidul.

Agresorul nu are niciun plan de a se opri din terorismul său împotriva ucrainenilor, nici ziua, nici noaptea. Rachetele rusești continuă să distrugă casele și viețile a mii de oameni. În același timp, conducerea militară și politică rusă nu încetează să “transfere cinic vina” către Ucraina, difuzând narațiunea sa criminală.

Pentru toate crimele comise de Rusia, aceasta trebuie să fie pedepsită în mod echitabil, iar organizațiile și instanțele internaționale trebuie să ajute în acest sens. Dacă agresorul rămâne nepedepsit, terorismul rusesc împotriva civililor va afecta nu doar Ucraina, ci și alte state.

#Rusia #Ucraina #genocid #

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button