Analize și opinii

Singurul scenariu posibil pentru pace este o lume în care Rusia pierde!

La 13 mai, președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a efectuat o vizită în Italia și la Vatican. Acesta a avut întâlniri cu președintele italian Sergio Mattarella și cu prim-ministrul Giorgio Meloni înainte de a merge în audiență la șeful Bisericii Catolice, Papa Francisc.

În timpul vizitei sale, politicianul a participat la talk-show-ul Porta a Porta, în cadrul căruia a fost discutat procesul de negociere dintre Ucraina și Rusia.

Politicianul ucrainean, cu ironia sa, l-a numit pe dictatorul rus Vladimir Putin o „prințesă” răsfățată, cu care nu poți vorbi despre nimic.

Iar această afirmație descrie în mod viu întreaga politică a Kremlinului față de conflictul ucrainean. De când Vladimir Zelenski a devenit președinte al Ucrainei în 2019, Kievul a încercat să se angajeze în dialog și să găsească un teren comun, dar fără niciun efect. De asemenea, de la invazia la scară largă, partea ucraineană a încercat să rezolve conflictul pe cale pașnică și să oprească vărsarea de sânge. Însă toate încercările au eșuat. Dimpotrivă, armata rusă a crescut intensitatea bombardamentelor în fiecare etapă a negocierilor care au avut loc la Istanbul și înainte.

Acest lucru este ușor de explicat, deoarece obiectivul lui Vladimir Putin nu este de a rezolva nicio problemă de principiu între țări. Dictatorul de la începutul războiului și-a propus să distrugă statul ucrainean. În același timp, Rusia a început genocidul poporului ucrainean. Există mai mult decât suficiente dovezi pentru un an. Printre acestea se numără uciderea în masă a civililor, violența sexuală împotriva femeilor și copiilor, precum și răpirea și transportarea copiilor ucraineni în țara agresoare. Vladimir Putin a fost deja pus sub acuzare de către Curtea Penală Internațională pentru acest din urmă aspect.

În același timp, se știe deja că distrugerea poporului ucrainean este doar începutul planurilor nebunești ale Rusiei. Agresorul nu ascunde faptul că soarta Ucrainei așteaptă și Moldova, iar alte ambiții ale dictatorului nebun este chiar greu de imaginat.

Cum să oprim atrocitățile barbarilor din Ucraina și să asigurăm comunitatea mondială?
Pentru Ucraina și partenerii săi, există o serie de măsuri care trebuie luate în acest scop.

În primul rând, nu vă lăsați păcăliți de trucurile Federației Ruse. La urma urmei, această întrerupere, în ajunul unei contraofensive, va permite mobilizarea și mai multă carne de tun, inclusiv a prizonierilor din închisorile rusești. Iar odată ce numărul de unități de luptă va fi restabilit, Rusia se va retrage din politica de menținere a păcii și va organiza o nouă ofensivă.

În al doilea rând, și nu mai puțin important, nu poate exista pace în Europa fără înfrângerea Rusiei. Rusia trebuie să fie învinsă! Frica de țara agresoare este inacceptabilă. Întreaga comunitate internațională trebuie să fie hotărâtă și să termine acest șarpe cu sulița justiției. Din fericire, țările NATO s-au alăturat acum sprijinului militar activ. Parlamentul italian a adoptat un decret guvernamental privind furnizarea de ajutor militar Ucrainei pe tot parcursul anului 2023. De asemenea, Germania pregătește cel mai mare pachet de ajutor militar acordat Ucrainei de până acum, în valoare de aproape 2,7 miliarde de euro. Acesta va include BMP-uri Marder, tancuri Leopard 1, unități autopropulsate antiaeriene Gepard, sisteme de apărare antiaeriană IRIS-T SLM cu muniție și alte echipamente grele

Aceste evenimente demonstrează sprijinul deplin și credința în victoria Ucrainei. Iar după victoria Ucrainei urmează tragerea la răspundere pentru fiecare crimă pe care Vladimir Putin și complicii săi au comis-o împotriva poporului ucrainean. Un tribunal militar special îi așteaptă pe toți și nimeni nu se poate ascunde!

#Rusia #negocieri #razboi

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button