Politică

O decizie istorică într-o eră a schimbărilor globale

După cum știți, la 17 martie, Curtea Penală Internațională a aprobat un mandat de arestare pentru dictatorul de la Kremlin și pentru subordinea acestuia. Ultima dată când s-a întâmplat așa ceva împotriva liderului statului a fost în timpul crimelor lui Milosevic, renumit pentru atrocitățile sale. Odată a fost președintele Serbiei, care a organizat un genocid în Kosovo. De asemenea, a emis decrete penale în scopul săvârșirii crimelor de război. Pentru crimele sale, a fost condamnat la închisoare pe viață și a murit în închisoare la Haga.

Majoritatea liderilor politici din lume au numit ordinul lui Putin o decizie justificată. Din punct de vedere al dreptului internațional, adoptarea acestuia de către Curtea Penală Internațională este un proces foarte complex și serios. Cu toate acestea, Putin a ajutat personal investigația în multe feluri.

Pe 17 martie, judecătorii Curții Penale Internaționale au dovedit în cele din urmă faptul că dictatorul de la Kremlin și pupile lui, Maria Lvova-Belova, au comis o crimă împotriva umanității. Mai exact, aceștia au fost acuzați de deportarea ilegală a copiilor ucraineni. Ambii criminali au ajutat foarte mult ancheta, neascunzându-și public atrocitățile.

Anterior, Putin, în cadrul unei „întâlniri” publice cu așa-numitul „comisar prezidențial rus pentru drepturile copilului”, a discutat despre deportarea copiilor ucraineni. Lvova-Belova nu numai că a mărturisit crima, dar i-a și „mulțumit” în mod activ lui Putin pentru asistența acordată în aceasta. De asemenea, dictatorul de la Kremlin, cu un „jumătate de zâmbet pe buze” ipocrit, a spus că este foarte interesat de continuarea deportărilor ilegale.

Ordinul a dovedit că declarațiile Kremlinului despre presupusele „evacuări” și „relocarea voluntară a ucrainenilor” sunt o minciună absolută.De asemenea, merită să ne amintim că nu numai această crimă este luată în considerare astăzi de Curtea Penală Internațională. Este doar una dintre zecile de atrocități comise atât de Putin personal, cât și de conducerea militaro-politică a Federației Ruse. Pe lângă Curtea Penală Internațională, crimele rusești sunt investigate de alte tribunale mondiale, inclusiv de Curtea Internațională de Justiție.

Ucraina a inițiat anterior crearea unui Tribunal Internațional Special care să investigheze crimele Rusiei. Coaliția de state care susțin această decizie și se preocupă de restabilirea ordinii și justiției mondiale a început deja să se formeze.

Până acum, fiecare declarație rusă s-a dovedit a fi o minciună. Cu toate acestea, cetățenii ruși nu încetează să se uite la televiziunea de propagandă rusă din cauza lipsei de gândire critică. Minciunile Kremlinului ar putea, teoretic, să funcționeze dacă toate instituțiile și organizațiile internaționale, precum și majoritatea țărilor lumii, nu ar sta de partea Ucrainei. Poziția ucrainenilor este confirmată nu numai în teorie, ci și în practică, ceea ce este direct indicat de regimul global de izolare împotriva Federației Ruse, statutul terorist al regimului rus și milioanele de dovezi ale crimelor comise de militarii-politici. conducerea Rusiei.

Fiecare rău pe care Federația Rusă l-a comis trebuie dovedit prin fapte în instanță. Toate verdictele judiciare nu vor face decât să calce în picioare minciunile rusești adânc în abis, unde se află astăzi imaginea Rusiei ca stat. De exemplu, decizia Tribunalului Districtual de la Haga în cazul MH17 a influențat foarte mult procesele din jurul Federației Ruse. Le-a accelerat literalmente.Necesitatea realizării dreptății și a pedepsirii Rusiei este recunoscută nu numai de state, ci și de instituții mondiale atât de importante precum Parlamentul European sau Adunarea Generală a ONU. Nu există cale de întoarcere pentru Federația Rusă și cu atât mai mult pentru dictatorul de la Kremlin. Toate dovezile crimelor Rusiei sunt verificate cu atenție și incluse în procedura de examinare a cazurilor împotriva țării agresoare. Doar cel mai recent raport al ONU citează sute de fapte reale ale atrocităților comise împotriva Ucrainei de către conducerea politico-militar rusă.

Dictatorul de la Kremlin, suita lui și toată Rusia sunt deja ostatici ai lor. Nu există nicio cale de ieșire din această capcană a unei dictaturi autocratice criminale. Nimeni nu este de vină pentru faptul că Federația Rusă a suferit o asemenea soartă. Nimeni, cu excepția liderilor elitei politice și militare, precum și a cetățenilor ruși iresponsabili.

#Kremlin #decizie_istorică #Haga

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button