Politică

O întrevedere diplomatică la Chișinău în vederea securității și apărării. Vicepremierul Nicu Popescu primește o delegație a Ministerului Apărării din Germania

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a primit astăzi delegația condusă de contraamiralul Axel Ristau, șef al Direcției securitate și politici de apărare, Ministerul Federal al Apărării din Germania, relatează MOLDPRES.

Biroul de presă al MAEIE a comunicat agenției că în cadrul întrevederii au fost trecute în revistă prioritățile bilaterale moldo-germane, un subiect important al discuțiilor fiind dezvoltarea de mai departe a cooperării în domeniul securității și apărării.

De-a lungul timpului relațiile moldo-germane au avut un caracter ferm și credibil, fapt ce a permis extinderea spectrului parteneriatului bilateral prin instruiri, activități, proiecte și inițiative comune.

„Guvernul de la Chișinău promovează obiectivul modernizării sectorului de securitate și apărare în conformitate cu cerințele mediului actual de securitate, dezvoltării capacităților pentru a face față noilor provocări”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

 În cursul discuțiilor a fost reconfirmat interesul țării noastre în expertiza, experiența și asistența Germaniei, inclusiv într-o conlucrare fructuoasă în cadrul programelor implementate de Uniunea Europeană și Alianța Nord-Atlantică.

„Scopul urmărit de autorități este consolidarea securității țării și cetățenilor, dar și contribuția la promovarea securității și stabilității regionale și pe continentul european”, a punctat șeful diplomației de la Chișinău.

Totodată, ministrul Nicu Popescu a exprimat gratitudine părții germane pentru asistența umanitară acordată țării noastre, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button