NecategorizatPolitică

„RTR Moldova”, „Cinema 1” și „REN TV”, sancționate cu amenzi a câte 5000 de lei de Consiliul Audiovizualului

Consiliul Audiovizualului a examinat ieri rezultatele monitorizării serviciilor media audiovizuale de televiziune „RTR Moldova”, „Cinema 1”, și „REN TV” la capitolul respectării Concepției generale a serviciului de programe, urmare a autosesizării membrului Ruslan Mihalevschi.

Monitorizarea a fost desfășurată pe parcursul a 7 zile consecutive, în perioada 12-18 septembrie 2022, și în baza înregistrărilor prezentate de respectivii furnizori de servicii media audiovizuale.

Rezultatele monitorizării au atestat că serviciilor media audiovizuale de televiziune „RTR Moldova”, „Cinema 1”, și „REN TV”, în perioada respectivă, au realizat 0 (zero) la sută producție proprie; programele retransmise/preluate/achiziționate au constituit peste 60 la sută din programe difuzate, fapt ce indică un procent mult mai mare decât cel menționat în Concepția serviciului de programe; nu au fost respectate procentele rezervate operelor audiovizuale europene și nici structura serviciului media audiovizual pe tipuri de programe.

Astfel, Consiliul Audiovizualului a sancționat posturile de televiziune „RTR Moldova”, „Cinema 1” și „REN TV” pentru nerespectarea Concepției generale a serviciului media audiovizual.

#propagandă #Moldova #război #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button