Economie

O nou proiect aprobat de Guvern: Taxele vamale pentru importul de materie primă vor fi reduse

Materia primă utilizată în procesul de producere, care nu este disponibilă pe piața internă și nu poate fi importată prin acordurile de liber schimb, va fi scutită de taxe vamale. Un proiect în acest sens a fost aprobat de Guvern, la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, transmite sursa.

Proiectul de lege are drept scop asigurarea condițiilor favorabile de activitate pentru producătorii autohtoni și a unui climat investițional propice în Republica Moldova.

„Aceste modificări vor contribui la crearea unor condiții mai avantajoase pentru procurarea materiei prime, fără taxe vamale și la diminuarea costurilor de producție. Mai mult, modificările vor conduce la deschiderea unor pieţe alternative, reducerea riscului dependenței de o singură piață de aprovizionare și sporirea dezvoltării industriei de prelucrare”, se arată în proiect.

Totodată, proiectul va asigura respectarea angajamentelor Republicii Moldova în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului, privind plafoanele tarifare stabilite la import, iar agenții economici vor avea acces facilitat la piețele externe de desfacere.

#economie#taxe#reducere

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button