Societate

O nouă criză energetică pentru Republica Moldova?

La Moldovagaz sunt o groază de scheme prin care banii se scurg și se acumulează într-o datorie pe care trebuie să o plătească tot cetățenii. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

„Acțiunile Rusiei sunt de ordin politic și ele vor continua. Avem nevoie de o strategie pe termen lung. Guvernul trebuie să rezolve de urgență această problemă cu liberalizarea pieței de gaze prin adoptarea Pachetului Energetic III. A doua problemă este situația de la Moldovagaz și anume felul în care se formează prețurile în cadrul companiei. Sunt oameni care primesc salarii foarte mari, sunt o groază de scheme prin care banii din Moldovagaz se scurg și se acumulează într-o datorie pe care trebuie să o plătim noi. Și trei, va trebuie să rezolvăm problema transnistreană”, a declarat fostul secretar al Plaftformei DA, Ion Terguță, transmite sursa.

„S-a cam tergiversat posibilitatea intervenției imediate a Guvernului și a identificării soluțiilor alternative. Culegem roadele unei politici neghioabe, unilaterale, o sursă exclusivă cum a fost Federația Rusă, și de gaz și de electricitate, și nu am dezvoltat alte resurse alternative. 

(…) Nu așteptați de la Moldovagaz să reprezinte interesele cetățenilor RM. Domnul Ceban a fost ani buni șeful departamentului energetic în Ministerul Economiei. A fost în detrimentul intereselor RM. Au blocat proiecte de anvergură care ne-ar fi oferit posibilitatea să avem o alternativă”, a comentat fostul deputat Iurie Reniță.

„Ei și-au făcut o clădire pe banii cui și de unde, având datorii de sute de milioane? Înainte de alegeri auzeam că la Moldovagaz sunt scheme. Văd că sunt aceiași conducători, nimic nu s-a schimbat. Asta îmi trezește suspiciuni că schemele despre care vorbeau ei continuă”, a menționat fostul viceministru al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button