Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

O scindare în rândurile propagandei

În ultimele 8 luni, propagandiștii de la Kremlin au reușit să-și schimbe manualele de mai multe ori. De la apeluri de a „lua Kievul în 3 zile” au trecut la „regrupări” săptămânale în teritoriile pe care le ocupaseră anterior. Pe vremuri, le plăcea să strige despre cât de „slăbită” este armata Ucrainei, iar astăzi aceiași propagandiști susțin că Rusia se luptă cu NATO, și nu cu ucrainenii.

Cei mai înfocați propagandiști sunt întotdeauna primii care își schimbă retorica. Sunt primii șobolani care au scăpat de nava care se scufundă. Atata timp cat dictatorul le plateste bani pentru minciuna, propagandistii vor indeplini orice ordin.

Astăzi Rusia se îneacă în propriile sale minciuni. Propaganda nu funcționează dacă regimul se sprijină doar pe el. Orice dictatură are la bază măcar o bunăstare materială pentru oamenii de rând. Kremlinul nu are nicio rezervă. Prin urmare, Vladimir Putin continuă să treacă peste capetele propriilor cetățeni, iar propagandiștii săi manuali umplu creierele rușilor de minciuni.

Propaganda rusă se concentrează nu numai pe piața internă. În trecut, munca exterioară a Russia Today a avut un succes destul de mare în a planta minciuni despre „marea Rusie” și „regimul nazist ucrainean” în mintea europenilor și americanilor. După 24 februarie, întreaga lume civilizată s-a convins în sfârșit că puterea ostentativă a Kremlinului este o farsă, iar tot ce au spus vreodată propagandiștii despre Ucraina este o falsificare care nu rezistă criticilor.

Editorii Russia Today răspândesc minciuni și ură de mulți ani. În special, „jurnalistul” Anton Krasovsky, un cunoscut șovin și ucrainofob, a insultat întotdeauna public ucrainenii și le-a cerut rușilor să distrugă Ucraina. Din 2020, acest propagandist senil a devenit directorul radiodifuziunii ruse la RT. Cu toate acestea, recent ceva a mers prost… În emisiunea programului său, Anton Krasovsky a cerut în mod explicit înecarea copiilor ucraineni în râu, care numesc regimul rusesc regim ocupațional și protestează împotriva lui.

Situația ar fi fost un alt exemplu al schizofreniei maniacale a propagandiștilor ruși și Anton Krasovsky ar fi scăpat cu ea dacă mass-media internațională și ministrul de externe ucrainean nu ar fi criticat deschis astfel de amenințări. Dmitri Kuleba a numit public cuvintele lui Anton Krasovsky drept instigare la genocidul ucrainenilor. Țările care nu au vrut să priveze RT de difuzare până în acest moment s-au gândit să ia o astfel de decizie.

Critica cuvintelor lui Anton Krasovsky a provocat o astfel de indignare, încât redactorul-șef al canalului de televiziune RT Margarita Simonyan a anunțat că suspendă cooperarea cu prezentatorul TV. Femeia, care a permis la un moment dat uciderea a sute de copii în școala din Beslan capturată de teroriști, l-a concediat pe Anton Krasovsky, evident nu din cauza dezacordului cu cuvintele sale. Chiar și în urmă cu un an, ea ar sprijini cu bucurie astfel de idei. Cu toate acestea, Kremlinul își continuă încercările zadarnice de a „salva fața”. Un dosar penal a fost deja deschis împotriva lui Anton Krasovsky. Parchetul vrea să verifice ce a spus pentru prezența extremismului. Acest propagandist mediocru a fost o victimă adusă pentru a „spăla” Kremlinul de vălul fascist și nazist în scopurile sale de politică externă. De asemenea, scuzele lui Anton Krasovsky nu au provocat nicio reacție nici din partea propagandiștilor de la Kremlin, nici din partea șefului său imediat, Margarita Simonyan.

În curând, televiziunea rusă se așteaptă la multe astfel de sacrificii, așa că acum fiecare propagandist își alege cu grijă cuvintele, realizând că țara și cariera lui zboară în mlaștina ambițiilor lui Putin. Au venit în fire prea târziu, pentru că majoritatea presei și politicienilor internaționali în cele 8 luni care au trecut de la invazia pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina s-au convins în sfârșit că rușii vor cu adevărat ucrainenii tot ceea ce Anton Krasovsky. a spus sau a dorit în mod repetat orice alt propagandist al Kremlinului.

#propaganda #Rusia #Ucraina #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button