Economie

ODIMM vine în ajutorul antreprenorilor cu suport financiar în valoare de 140 de milioane de lei

Ministerul Economiei, prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), va oferi în anul curent un suport financiar în valoare de circa 140 milioane lei mediului de afaceri. Dintre acestea, 85 milioane lei vor fi alocate direct antreprenorilor prin intermediul a 6 programe de stat existente, extinse și prin intermediul a 5 programe noi în proces de dezvoltare. Alte 15 milioane lei vor fi direcționate către majorarea fondului de garantare a creditelor, transmite sursa.

„În pofida crizelor cu care ne confruntăm și a bugetului auster, am reușit să identificăm mecanisme prin care să continuăm programele cu impact sporit pentru mediul de afaceri, dar și să lansăm programe noi care să susțină mediul de business. Totodată, am pornit un proces de reformare a ODIMM pentru a optimiza activitatea instituției și a oferi un suport sustenabil antreprenorilor. Cele 140 de milioane de lei alocate în acest an vor spori competitivitatea ÎMM-urilor și vor oferi antreprenorilor aflați în dificultate oportunități de relansare a afacerilor”, a precizat ministrul Gaibu.

„Crearea oportunităților de lansare și dezvoltare a afacerilor este misiunea noastră principală. În activitatea ODIMM punem accent pe respectarea principiilor de integritate, facilitarea accesului la finanțare și simplificarea procedurilor de aplicare la programele de grant”, a precizat Dumitru Pîntea, directorul interimar al ODIMM

În ultimele două luni, ODIMM a finanțat 297 proiecte investiționale în sumă totală de 61 milioane lei.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button