Politică

Oficiali ai Parlamentelor din China și Moldova au avut o întâlnire prin videoconferință. Ce subiecte au fost puse în discuție

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a avut, în dimineața zilei de astăzi, 14 decembrie o videoconferință cu președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu, cu care a discutat despre relațiile de colaborare dintre statele noastre și oportunitățile de impulsionare a acestora.

În cadrul discuției, a fost exprimat interesul reciproc pentru valorificarea cooperării pe dimensiunea parlamentară și anume la nivel de comisii parlamentare și grupurile de prietenie.

„Credem că prin aceste contacte am putea intensifica cooperarea pe mai multe domenii precum comerțul și investițiile, infrastructură, educație și cultură, energie și mediul, tehnologiile informaționale și turismul etc”, a răsunat în timpul discuțiilor dintre cei doi oficiali.

Igor Grosu i-a mulțumit omologului chinez pentru asistența importantă acordată țării noastre de-a lungul anilor, inclusiv pentru sprijinul prompt oferit Republicii Moldova în eforturile de combatere a pandemiei de Covid-19.

La întrevedere au participat Vladimir Bolea, președintele Grupului de prietenie cu Republica Populară Chineză, deputații Dumitru Alaiba și Ion Groza.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button