Politică

PA și CNA se vor uni sub umbrela unui DNA? Sandu: „E soluția în jurul căreia discutăm de ceva timp. Decizia va fi în curând”.

În Republica Moldova, am putea avea o Direcție Națională Anticorupție (DNA), care să unească Procuratura Anticorupție (PA) și Centrul Național Anticorupție (CNA). Potrivit președintei Maia Sandu, la moment, acest lucru este la nivel de discuții, iar în scurt timp, va fi luată o decizie. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 15 iunie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„(Crearea unui DNA) este soluția în jurul căreia discutăm de ceva timp și avem timp să luăm o decizie. Decizia va fi în curând”

Întrebată dacă ar fi creat un DNA, CNA nu va mai exista, șefa statului a spus că „nu intrăm în detalii aici, în următoarele zile vom anunța care este această decizie”.

Anterior, în cadrul ediției din 27 aprilie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, și prim-ministrul Dorin Recean a declarat că se va ajunge la DNA.

„S-a modificat proiectul și acum, Procuratura Anticorupție (PA) și Centrul Național Anticorupție (CNA) au rămas cu corupția mare. Noi vom ajunge la DNA”, a spus Dorin Recean, întrebat dacă CNA și PA vor rămâne separate.

#PA #CNA #Sandu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button