Război în Ucraina

Până când Ucraina va reuși să împingă trupele ruse înapoi la linia din 23 februarie

Armata ucraineană va putea împinge trupele ruse înapoi la linia din 23 februarie până la sfârșitul acestui an.

Pentru aceasta, este important să se stabilească o aprovizionare rapidă cu arme, a declarat, într-un interviu pentru RBC-Ucraina, fostul comandant al forțelor americane în Europa, generalul în rezervă Ben Hodges, transmite sursa.

„Cred că, dacă Occidentul continuă să îndeplinească tot ce a promis, într-un ritm mai rapid, atunci forțele ucrainene vor putea împinge trupele ruse înapoi la linia din 23 februarie până la sfârșitul acestui an”, a spus el.

Potrivit lui Hodges, situația se schimbă deja semnificativ în favoarea Ucrainei.

„Mă aștept ca ostilitățile active să continue și în timpul iernii. Ucraina va dori probabil să mențină presiunea asupra forțelor ruse, care cred că sunt epuizate… Și sistemul logistic rusesc este epuizat în special”, a adăugat Hodges.

Companie de logistică comercială din SUA sau Marea Britanie

Generalul crede că forțele armate ucraiene vor reuși să recucerească sudul țării și să limiteze teatrul de operațiuni militare la Donbas, ținând cont de dinamica actuală a ostilităților.

„Sunt sigur că o pot face, cu condiția ca noi, cei din Vest, să continuăm să îndeplinim ceea ce am promis. Cheia pentru aceasta este mai multe arme cu rază lungă de acțiune, precum și ajutorul pentru îmbunătățirea rețelelor logistice din interiorul Ucrainei… Este posibil să se atragă o companie de logistică comercială din SUA sau Marea Britanie”, a spus generalul.

Orașul Herson, ocupat de ruși, este în prezent izolat de restul teritoriilor, ca urmare a contraofensivei ucrainenilor, a transmis joi serviciul de informații al ministerului britanic al apărării citat de Reuters.

Potrivit sursei citate, Podul Antonivski, de lângă orașul Herson, cel mai lung pod de peste Nipru, a fost lovit din nou de armata Ucrainei, astfel încât, cel mai probabil, traversarea este greu de realizat, infrastructura fiind impracticabilă.

Britanicii mai notează că armata rusă este staționată pe malul vestic al Niprului, într-o poziție extrem de vulnerabilă.

#Ucraina #război #armament #SUA

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button