Societate

Parcări de tip Park&Ride la intrare în orașul Chișinău – inițiativa Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație

La ședința de luni, 31 ianuarie 2022, Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație a înștiințat că va depune cereri de eliberare a certificatelor de urbanism pentru proiectarea a patru parcări de tip Park&Ride la intrările în orașul Chișinău, transmite sursa.

Parcările de tip Park&Ride sunt destinate prioritar conducătorilor auto care vin din afara orașului Chișinău. Șoferii pot parca autovehiculele în spațiile special amenajate, ulterior utilizând transportul public pentru a merge spre destinația finală și înapoi. La fel, au fost examinate mai multe locații care permit amenajarea acestor parcări, la prima etapă au fost identificate patru terenuri în sectoarele Botanica, Ciocana și Buiucani.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost discutat planul de acțiuni privind implementarea proiectelor de parcări stradale, rezidențiale și multietajate, dar și alte aspecte ce țin de dezvoltarea infrastructurii de parcări din municipiul Chișinău.

#parcări_ParkRide #Chișinău #Direcția_Transport_Public #parcări_multietajate

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button