Politică

Parlamentul se convoacă în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă: Ce subiecte urmează a fi examinate

Parlamentul se convoacă în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă care va avea loc joi, 15 septembrie. Ședința plenară a Parlamentului va începe la ora 13.30.

Deputații urmează să examineze, în prima lectură, inițiativa legislativă care prevede acordarea unei indemnizații lunare în valoare de 1000 de lei pentru toți copiii de până la doi ani, indiferent dacă părinții sunt sau nu asigurați. Totodată, va fi examinat și proiectul de lege care asigură mai multe drepturi victimelor infracțiunilor privind viața sexuală și violența în familie, transmite sursa.

În plenul Parlamentului vor fi propus spre aprobare în prima lectură proiectul de lege cu privire la cerințele de bază în securitatea radiologică și inițiativa legislativă prin care se propune ca șomerii să beneficieze de vouchere pentru formare profesională.  

Totodată, deputații vor discuta despre ratificarea Acordului în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Regatul Spaniei și a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Qatar privind abolirea vizelor de scurtă ședere pentru titularii pașapoartelor ordinare.

Pe ordinea de zi a mai fost inclus proiectul de hotărâre privind modificarea componenței nominale a Biroului permanent și a comisiilor parlamentare.

#Moldova #prima_ședință_plenară #Parlament

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button