Politică

Partidul Liberal European a cerut UE să reacționeze dur la întorsătura anti-occidentală a Georgiei

Partidul european „Alianța Liberalilor și Democraților Europei” (ALDE) a cerut Uniunii Europene să reacționeze dur la ultimele măsuri ale autorităților georgiene, în special, la adoptarea scandaloasei legi privind „agenții străini”.

Acest lucru este raportat de „Novosti Georgia”, scrie „European Pravda”.

La congresul partidului de la Vilnius, ALDE a aprobat o rezoluție de condamnare a „turnirii autoritare și anti-europene a Georgiei”.

Partidul european a remarcat că adoptarea legii „Cu privire la transparența influenței străine” și modificările controversate ale codului fiscal în interesul persoanelor amenințate de sancțiuni occidentale conduc Georgia în direcția opusă aderării la UE.

În legătură cu acțiunile autorităților georgiene, ALDE solicită sancțiuni personale împotriva oficialilor partidului de guvernământ „Visul Georgian” și a fondatorului său Bidzyna Ivanishvili și a familiei sale, precum și pentru pedepsirea forțelor de securitate implicate în acțiuni dure împotriva protestatarii.

Ei solicită, de asemenea, o monitorizare sporită a alegerilor din Georgia și o schiță clară a consecințelor pentru integrarea europeană a Georgiei și regimul fără vize, dacă viitoarele alegeri parlamentare nu sunt libere și corecte.

Dintre partidele georgiene, partenerii ALDE sunt „Democrații Liberi”, „Partidul Republican”, „Strategia Agmashenebeli”; „Lelo”; „Gyrchi – mai multă libertate” și „Droa”.

Anterior, ambasadorul Uniunii Europene în Georgia, Pavel Herchynsky, a declarat că a venit o perioadă extrem de dificilă în relațiile Georgiei cu UE din cauza adoptării scandaloasei legi privind „agenții străini”, iar integrarea europeană a țării s-a oprit efectiv.

Potrivit mass-media, luni, 24 iunie, miniștrii de externe ai țărilor UE vor discuta despre posibile sancțiuni împotriva Georgiei ca urmare a adoptării scandaloasei legi „Cu privire la transparența influenței străine”.

#Georgia #ALDE #UE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button