Politică

Vlah cere președintei un alt referendum: Să determinăm voinţa poporului

Ex-bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, i-a trimis o scrisoare președintei Maia Sandu, în care cere inițierea unui alt referendum.

Mai exact, aceasta propune inițierea unui referendum privind inviolabilitatea statutului de neutralitate al Republicii Moldova și neadmiterea participării țării noastre la blocurile militare, transmite Știri.md

„Inițiativa exprimată de dumneavoastră, doamnă președintă, de a organiza un „referendum pentru aderarea la UE”, nu face decât să agraveze riscurile menționate mai sus. Un astfel de referendum este perceput în societate ca un element al campaniei electorale a unui singur candidat şi, prin urmare, nu are nicio şansă să devină o expresie națională a voinței într-o problemă importantă din punct de vedere strategic. Nu pot să nu fiu de acord cu opinia unui grup de experți care consideră că o astfel de decizie a echipei dumneavoastră discreditează şi devalorizează eforturile tuturor autorităților anterioare ale Republicii Moldova de a apropia țara noastră de spațiul european.

În acelaşi timp, trebuie să înțelegem că procesul de realizare a ideii Dvs. electorale a început deja. Şi întrucât organizarea unui referendum implică cheltuieli bugetare serioase, ar fi corect ca fondurile contribuabililor să fie cheltuite în beneficiul societății și nu în interesul Dvs. personal. 

Așadar, fac un apel către dumneavoastră, doamna Sandu, de organizare a unui referendum pentru a determina voinţa poporului asupra unei chestiuni cu adevărat actuale și importante – inviolabilitatea statutului de neutralitate al Republicii Moldova şi neadmiterea participării țării noastre la blocuri militare. Actualitatea acestei probleme se datorează riscurilor de securitate din regiune și încercărilor conducerii Republicii Moldova de a atrage țara într-o confruntare geopolitică”, a menționat Vlah.

#Vlah #Sandu #referendum

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button