Politică

Partidul „ȘOR” propune alocarea a unui ajutor unic în valoare de 10 mii de lei

Partidul „ȘOR” propune alocarea de către Guvern a unui ajutor unic în valoare de 10 mii de lei, pentru a-i ajuta pe oameni să depășească mai ușor criza economică care a lovit Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Ilan Șor, într-o adresare video publicată pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui, de această alocație urmează să beneficieze în jur de un milion de oameni, printre care pensionari, familiile sărace și cele cu mulți copii. Șor susține că bani pentru acest pachet de susținere există, iar guvernarea nu are nicio justificare să nu-i folosească.

„Astăzi, așa cum ați spus-o și voi, stimată guvernare, din partea FMI și din partea altor organizații financiare internaționale, ați primit ajutoare în sumă de 250-300 de milioane de euro. De asemenea, astăzi, Banca Națională are rezerve de 3,8 miliarde de dolari, iar acești bani stau acolo pentru zile negre. Iată că aceste zile negre au venit, de aceea nu există nicio problemă să luăm până la 15 procente din acești bani și să le oferim un ajutor oamenilor. În alt treilea rând, voi strigați că încasările la vamă au crescut, totul e perfect, vama și fiscul lucrează foarte bine, așa că lichidități pentru susținerea populației sunt. Tocmai, v-am descris trei posibile surse de unde pot fi luați acești bani pentru a rezolva această problemă”, a spus Ilan Șor, conform sursei.

Șor a mai declarat că programul de susținere a populației se ridică în jur la 10 miliarde de lei, adică 500 de milioane de euro. Din acest milion de oameni vor face parte pensionarii, profesorii, medicii, studenții, familiile cu venituri mici și cele cu mulți copii. El a cerut Guvernului să pregătească, până în data de 10 martie, întreg pachetul de acte pentru a implementa acest proiect, iar începând cu 20 martie să fie alocați banii.

„Guvernarea are bani, iar dorința de a-i ajuta pe oameni nu există. Astăzi, când țara este lovită de o criză economică fără precedent, când prețurile au sărit în aer, iar oamenii nu vor mai avea bani în curând pentru a-și cumpăra de mâncare, autoritățile sunt obligate să ia măsuri concrete pentru a-i ajuta pe oameni. Nu puteți, vă învățăm. Nu vreți să o facem, vă vom obliga. Guvernarea este obligată să le ofere oamenilor o gură de aer proaspăt. Este minimul pe care îl poate face această guvernare pentru oameni. Începând cu zilele următoare, membrii și activiștii Partidului „ȘOR” vor începe o campanie de colectare a semnăturilor în susținerea propunerii noastre. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a purcede la alte acțiuni de presiune asupra acestei guvernări antipopulare”, a mai spus liderul Partidului „ȘOR” .

#ȘOR #Ajutor_financiar #10000_de_lei

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button