Politică

PAS a discutat despre candidatul lor la funcția de primar al Chișinăului. Ce spune partidul în urma întrunirii

Zilele trecute, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea anunța că pe 4 februarie, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) se va întâlni pentru a discuta despre candidatul lor la funcția de primar al Chișinăului. Pentru NM, reprezentanții PAS au menționat că ședința a avut loc, însă discuțiile la acest subiect continuă. 

Purtătoarea de cuvânt a PAS Adriana Vlas a confirmat pentru NM că întrunirea a avut loc, însă „discuțiile continuă”. La întrebarea dacă se cunoaște când partidul va anunța candidatul, Vlas a menționat că „deocamdată, nu”.

Amintim că pe 2 februarie, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea a anunțat că pe 4 februarie, PAS se va întâlni pentru a discuta despre candidatul lor la funcția de primar al Chișinăului, care va participa la alegerile locale din acest an.

În același timp, în cadrul unei emisiuni de la Rlive, Bolea a asigurat că nu are aspirații pentru această funcție. „Din propria dorință și din simplul motiv că există o mulțime de proiecte, am luat o singură direcție, trebuie să ne concentrăm asupra ei”, a spus Bolea.

Ministrul Agriculturii a remarcat că „au fost mai multe auto-retrageri” din partea celor, care au fost propuși pentru acest post. Întrebat dacă vicepremierul Andrei Spînu este principalul candidat pentru această funcție, Bolea a răspuns evaziv. „Nu știu, ne vedem sâmbătă. Dar cred că este timpul ca partidul să anunțe un candidat, să-l prezinte și să înceapă să lucreze”, a precizat ministrul.

Amintim că în septembrie 2022, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu și deputatul PAS Lilian Carp – sunt potențiali candidați ai PAS pentru funcția de primar al Chișinăului.

Potrivit noului Cod Electoral intrat în vigoare la 1 ianuarie, în 2023 alegerile locale generale ar putea avea loc pe 29 octombrie sau 5 noiembrie.

#PAS #Chișinău #primar

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button