PoliticăSocietate

PCCOCS anunță că va întreprinde în continuare acțiuni legale impuse de lege privind cazul învinuitului Constantin Botnari

PCCOCS vine cu explicații, după declarațiile lui Constantin Botnari de la Londra. „Învinuitul Constantin Botnari a fost citat pentru ca să participe la ședința de judecată de aplicare a arestului. Totuși, acesta a cerut amânarea ședinței, pentru ca să poată participa în persoană”, spun procurorii.

„Urmare a solicitărilor presei cu privire la citarea învinuitului Constantin Botnari la ședința de judecată, de aplicare a arestului preventiv în privința acestuia, Procuratura comunică următoarele:

Acesta este cercetat penal de procurorii PCCOCS într-un dosar anunțat de instituție prin comunicatul de presă din 19 dec. 2021.

– depășirea atribuțiilor de serviciu și instigarea la falsificarea actelor publice de către acesta, comise în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice, la indicația cetățeanului Vladimir Plahotniuc, pentru ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul învinuitului Plahotniuc.

Astfel, în cadrul acestui dosar, învinuitul Constantin Botnari a fost citat pentru ca să participe la ședința de judecată de aplicare a arestului. Totuși, acesta a cerut amânarea ședinței, pentru ca să poată participa în persoană.

În acest sens, avocații acestuia au depus o cerere, care a fost acceptată de instanța de judecată, în vederea asigurării drepturilor acestuia. Luni, 17 ianuarie 2022, urmează să aibă loc ședința amânată la solicitarea acestuia.

Procurorii PCCOCS vor întreprinde în continuare acțiunile legale impuse de lege, cu respectarea drepturilor procesuale ale acestuia, inclusiv prezumpția nevinovăției, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, ulterior trimiterii dosarului în judecată”, arată nota emisă de PCCOCS

Constantin Botnari neagă că ar fi fost dat în căutare internațională. Acesta a venit cu un mesaj video prin care se adresează autorităților din Moldova.

PCCOCS a formulat, la data de 21 decembrie, o nouă învinuire în privința lui Vladimir Plahotniuc și a anunțat în căutare un deputat din legislatura a X-a, afiliat acestuia, cu solicitarea aplicării arestului. Șeful Biroului Interpol din Moldova, Viorel Tentiu, a declarat, pentru UNIMEDIA, că este vorba despre fostul secretar general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, cunoscut în spațiul public și drept „borseta lui Plahotniuc”.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button