Politică

Constantin Botnari, dat în căutare internațională de Interpol: „Locuiesc la Londra, nu mă ascund”

Fostul deputat și ex-secretar general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, despre care s-a anunțat recent că este în căutare internațională prin intermediul Interpol, solicită formarea unei comisii rogatorii pentru a fi cercetat în Marea Britanie, acolo unde s-a stabilit cu traiul împreună cu familia.

„În 2019 am emigrat cu familia mea în Marea Britanie unde locuiesc și muncesc la o firmă privată. Cu trei săptămâni în urmă am aflat din presă că sunt dat în căutare prin Interpol. Tare m-a uimit acest caz. Am plecat din RM fără nicio restricție. Niciodată nu am fost cercetat penal, nu am fost citat nicio pe-o cauză penală”, spune Constantin Botnari într-un video expediat pe adresa redacției, transmite sursa.

Fostul deputat PDM afirmă că avocații săi au pregătit o cerere adresată către Procuratura RM privind crearea unei comisii rogatorii ca să fie cercetat în Marea Britanie.

„Sunt deschis să colaborez cu ancheta și nu mă ascund și consider că tot ce se petrece în privința mea este incorect și totul e pus la cale de foștii mei oponenți politici care sunt la guvernare. Nu înțeleg cum instanța nu s-a expus în privința mandatului meu de arest, dar deja șefii Interpol din RM tirajează în presă informația că sunt dat în căutare. Locuiesc la Londra, nu e nevoie să folosiți instituțiile internaționale pentru a mă căuta și a tiraja informații greșite pentru a face senzație în RM”, a adăugat Constantin Botnari.

Amintim că, până în anul 2019, Constantin Botnari era cunoscut ca „mâna dreaptă” a lui Vladimir Plahotniuc, însoțindu-l pe acesta la toate evenimente politice și nu doar. Constantin Botnari ar fi fost, potrivit unor investigații din mass-media, curierul de încredere al lui Plahotniuc în mai multe cazuri de abuz și corupție politică. După 2019, Botnari a fost acuzat și de faptul că ar fi coordonat schemele de contrabandă cu chihlimbar, acuzații pe care le-a respins categoric.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button