Politică

Persoanelor publice ai Federației Ruse nu li s-a permis să intre în Republica Moldova. Cum explică MAEIE această situație

Mai mulți cetățeni ai Federației Ruse nu au fost lăsați să intre în Republica Moldova. Printre aceștia se numără și expertul anticorupție, președinte al Comisiei de Monitorizare Publică din Sankt Petersburg, Alexandr Holodov. Sursă.

Acesta susține că urma să participe la o conferință dedicată luptei cu corupția, la care a primit o invitație oficială de la organizatori.

„Niciodată nu a fost așa ceva și se întâmplă din nou. Am fost oficial deportat din Moldova, deoarece nu a fost indicat scopul vizitei. Am stat oficial în Moldova mai puțin de o oră.”, a declarat Alexandr Holodov, expert anticorupție.

În ultimele zile, opt persoane publice din Rusia nu au fost lăsate să intre în țara noastră. Printre aceștia se numără șeful adjunct al Institutului Țărilor CSI, Vladimir Egorov, și Alexandr Brod, membrul Consiliului pentru drepturile omului de pe lângă Președinția Federației Ruse.

Vineri, purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat pe canalul său Telegram că politologul rus Natalia Narocinițkaia nu a fost lăsat să intre în Moldova. Aceasta susține că motivul ar fi pretinsele alegeri din regiunea transnistriană, care vor avea loc în 12 decembrie.

Acum două zile, Ministerul de Externe de la Chișinău a declarat că așa-numitele „alegeri prezidențiale” din regiunea transnistriană sunt ilegale, nelegitime și nule. Conducerea instituției a îndemnat partenerii străini să nu își delege observatori și a calificat drept „sfidări la adresa suveranității și integrității teritoriale” a țării astfel de acțiuni.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button