Societate

Peste 1 500 de polițiști vor asigura securitatea publică în noaptea de Revelion

Poliția națională a informat, vineri 24 decembrie, că în noaptea de Revelion la serviciu se vor afla peste 1 500 de polițiști care vor asigura securitatea publică, iar capacitatea de intervenție a acestora va fi sporită la necesitate.

Așadar, zilnic în perioada sărbătorilor de iarnă, în teritoriile țării vor fi dislocate câte 130 de echipaje de patrulare și reacționare rapidă ale poliției. Grupele operative vor fi dublate în această perioadă.

În acest sens, Poliția anunță controale inopinate în instituțiile de agrement și în locurile de concentrare a cetățenilor.

Totodată, oamenii legii îndeamnă cetățenii la următoarele acțiuni:

  • părinții să-și supraveghere cu atenție locul aflării copiilor în noaptea de Revelion, dar și pe toată perioada de vacanță;
  • proprietarii de locuințe sunt avertizați să securizeze accesul în interior și să nu uite ca atunci când părăsesc domiciliul să încuie ușile și să închidă geamurile;
  • cetățenii sunt îndemnați să evite consumul de alcool, aglomerațiile, să respecte măsurile de prevenire a infecției COVID-19 și să evite contactul cu persoanele conflictuale și violente.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button