Societate

Lunecuș pe drumurile naționale ale țării. Ce lucrări de întreținere au fost realizate pe parcursul nopții curente

Reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor prezintă informații actualizate privind starea drumurilor publice naționale. Potrivit ASD, pe parcursul nopții de 22 decembrie, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA „Drumuri”. Sursă.

Mai exact, s-a intervenit pe drumurile naționale a sectoarelor Bălți, Sîngerei, Căinari, Cimișlia, Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Dubăsari, Ocnița, Hîncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Telenești Rîșcani, Sănătăuca, Soroca, Șoldănești și Strășeni, dimineață și pe parcursul serii de ieri s-au efectuat lucrări de patrulare și combaterea lunecușului, iar în zona Sud s-au efectuat lucrări de patrulare.

„În procesul tehnologic pe perioada menționată au fost antrenate utilaje speciale – 54 (unități); material antiderapant – 608,1 (tone); muncitori rutierii – 81 (persoane). În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale”.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condițiile de circulație pe timp de iarnă.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button