Politică

Péter Szijjàrtó, la Chișinău: Ungaria sprijină R. Moldova ca intențiile de aderare la UE să fie reușite

Ungaria acordă tot sprijinul posibil Republicii Moldova pentru ca intențiile sale de aderare la Uniunea Europeană să fie reușite. Declarația a fost făcută de ministrul afacerilor externe și comerțului al Ungariei, Péter Szijjàrtó, care efectuează o vizită de lucru Chișinău, transmite sursa

Totodată, Szijjàrtó a vorbit și despre Parteneriatul Estic, menționând că Ungaria îl consideră un element important al politicii al Uniunii Europene.

„Noi ca stat membru considerăm că elementul cel mai important element al politicii al UE este Parteneriatul Estic. Importanța politică a Parteneriatului estic este și mai importantă în contextul actual. Trebuie să recunoaștem că în prezent UE a slăbit foarte mult. Considerăm că parteneriatele externe fortifică UE. Întotdeauna încurajăm statele membre să fortificăm parteneriatele externe, să extindem UE cât mai curând posibil și să aducem cât mai strâns laolaltă Parteneriatul Estic. 

Din acest motiv, Ungaria acordă tot sprijinul posibil R. Moldova pentru a avea succes în intenția sa aderare la UE să fie reușite. O bază bună pentru acest proces este schimbul comercial de anul trecut în valoare de 200 milioane de euro” a spus oficialul ungar.

La rândul său, șeful diplomației R. Moldova a menționat că vizita de astăzi a permis să se avanseze privind relațiile bilaterale în mai multe domenii.

„Ungaria a fost un partener care mereu a sprijinit Moldova. Acest sprijin s-a manifestat atât în plan bilateral cât și prin prisma sprijinului Ungariei în instituțiile internaționale, inclusiv în UE, NATO, dar și alte organizații. Vizita de astăzi ne-a permis să avansăm în relațiile nostre bilaterale în mai multe domenii. 

Am discutat aspirațiile noastre de aderare la UE, cooperarea economică, cât și dialogul politic. Speranța și miza noastră este să obținem o invitație din partea UE pentru a lansa negocierile de aderarea la UE către sfârșitul acestui an”, a spus Popescu.

Totodată, oficialii au discutat și despre organizarea unui forum al oamenilor de afaceri în agricultură.

#Péter_Szijjàrtó #Popescu #Chișinău

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button