Analize și opinii

Petiția Partidului „Iabloko” împotriva războiului cu Ucraina – semnată de către peste 4000 de oameni

Recent, Partidul Politic din Federația Rusă „Iabloko” a lansat o petiție împotriva războiului cu Ucraina, conform sursei. La momentul scrierii acestui articol petiția a fost semnată de către peste 4000 de cetățeni ruși. Ar reprezenta acest lucru că rușii, totuși, într-o oarecare măsură, ar conștientiza faptul că o asemenea agresiune va fi una nefavorabilă pentru toate părțile implicate? 

Orice rezultat al războiului ar reprezenta o catastrofă

Partidul „Iabloko” s-a pronunțat referitor la daunele pe care le-ar genera un asemenea scenariu. Este vorba despre o izolare completă a Federației Ruse, care va fi determinată de sancțiunile impuse de către societatea mondială. Pe plan social, membrii partidului prevăd un declin economic și o criză în domenii vitale, precum medicina și protecția socială. 

Pe plan geopolitic, riscul principal este determinat de izbucnirea unui nou război rece – o nouă cursă de înarmare ar putea fi lansată. Practica negativă a precedentului război rece, după părerea membrilor partidului, ar trebui să trezească o conștientizare din partea societății și să responsabilizeze fiecare cetățean rus. 

Petiția Partidului „Iabloko” – cât se poate de actuală

Partidul a lansat petiția respectivă după ce peste 30 de țări, inclusiv Marea Britanie, Polonia și Suedia, își sfătuiesc rezidenții să părăsească imediat teritoriul ucrainean. Acest lucru denotă gradul de tensionare a relațiile ruso-ucrainene, iar în vederea ultimelor informații despre mobilizarea tehnicii militare ruse, furnizate de către Conflict Intelligence Team (CIT), relațiile urmează să se tensioneze și mai mult. 

O asemenea petiție, cu siguranță, reprezintă un semn evident de conștientizare parțială în rândul cetățenilor ruși a daunelor pe care le poate provoca agresiunea împotriva Ucrainei. În același timp, întrebarea este dacă această „conștientizare” poate influența modul în care partea rusă face mișcări pe arena geopolitică. 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button