Politică

Podoleak, despre declarațiile lui Lavrov: Rusia a anunțat direct că următoarea țintă de distrugere este Moldova

„Ministerul rus al Afacerilor Externe al Rusiei a anunțat direct că următoarea țintă este Moldova”, afirmă Mihailo Podoleak, consilierul șefului biroului președintelui ucrainean, cu referire la declarațiile șefului diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, transmite sursa.

„Toate măștile au fost aruncate, spectacolele au fost jucate. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei afirmă direct că următoarea țintă de distrugere este Moldova. O bună reamintire pentru toți vecinii imperiului: este imposibil să „coexisteți” cu Rusia. „Planul rusesc” înseamnă întotdeauna crima, distrugerea și lichidarea statului”, se arată într-o postare a lui Podoleak pe contul său de Twitter.

Precizăm că ministrul rus de Externe a acuzat Republica Moldova că s-ar supune orbește intereselor Occidentului. Serghei Lavrov a vorbit în cadrul unui forum despre regiunea transnistreană, Autonomia Găgăuză și a amenințat că Rusia va apăra vorbitori de limbă rusă din Republica Moldova.

După aceste declarații, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a dispus convocarea la MAEIE a însărcinatului cu afaceri ad interim al Federației Ruse la Chișinău.

Ministerul de la Externe al Republicii Moldova a reamintit șefului diplomației ruse despre faptul că țara noastră asigură și respectă drepturi și libertăți fundamentale pentru toți cetățenii, atât cei vorbitori de rusă, cât și pentru cei care vorbesc ucraineana, găgăuza sau bulgara, iar până în prezent, nu au fost semnalate încălcări la instituțiile abilitate.

#Moldova #Podoleak #Lavrov #declarațiile

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button