Război în Ucraina

Podul din Crimeea, atacat de ucraineni cu rachete. Ce susțin rușii

Un atac ucrainean cu rachete a fost dejucat, sâmbătă, asupra Podului Crimeei, o importantă infrastructură civilă şi militară care leagă Rusia de această peninsulă anexată, au anunţat autorităţile locale şi armata rusă.

Potrivit ministerului rus al Apărării, podul a fost atacat cu o rachetă antiaeriană S-200 transformată pentru lovituri la sol, transmite sursa.  

„Racheta ucraineană a fost detectată la timp şi interceptată în aer de sistemele de apărare antiaeriană ruseşti. Nu au existat răniţi sau pagube”, a adăugat ministerul pe Telegram.

Guvernatorul rus al peninsulei anexate Crimeea, Serghei Aksionov, a făcut referire la două rachete ucrainene, şi nu una, care au fost doborâte în apropierea strâmtorii Kerci. „Podul Crimeei nu a fost avariat”, a indicat el pe Telegram.

Potrivit unui consilier al lui Aksionov, Oleg Kriutcikov, o perdea de fum a fost desfăşurată de forţele speciale ca mijloc suplimentar de apărare, iar traficul pe pod „va fi reluat în scurt timp”.

Podul Crimeei, construit cu mari cheltuieli la ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin după anexarea peninsulei în 2014, a fost vizat de mai multe ori de atacuri ucrainene.

Cel mai recent atac, în luna iulie, a provocat pagube majore la secţiunea rutieră a podului, care serveşte, de asemenea, la transportul de echipamente militare către armata rusă care luptă în Ucraina.

Podul din beton, cu o lungime de 18 kilometri, inaugurat în 2018 de Vladimir Putin, este format din două structuri paralele, una rezervată traficului rutier şi cealaltă traficului feroviar.

Preşedintele rus a ordonat ca securitatea Podului Crimeei să fie sporită după ultimul atac.

Teritoriul Crimeei în sine este, de asemenea, vizat în mod regulat de lovituri ucrainene. Rusia a anunţat că a doborât 20 de drone care vizau peninsula în cursul nopţii trecute.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button