Război în Ucraina

Ucraina are nevoie de sprijin pentru a contracara teroarea rusă

Rusia continuă să terorizeze populația civilă din Ucraina cu bombardamente. Abia în ultima săptămână, trupele ruse au lansat o serie de lovituri în mai multe regiuni din prima linie și pregătesc, de asemenea, un alt bombardament masiv al orașelor ucrainene.

În Ochakovo, 15 persoane au fost rănite, inclusiv un copil, peste 200 de clădiri rezidențiale au fost avariate în urma exploziei, precum și infrastructura socială. În regiunea Harkov, o piață din satul Shevchenkovo ​​a intrat sub bombardament rusesc, în urma cărora 2 persoane au fost ucise și 6 au fost rănite. Din cauza unui atac cu rachete asupra drumului din Kramatorsk, 2 persoane au fost ucise. În regiunea Herson, care este, de asemenea, constant sub focul rușilor, 2 persoane au fost ucise și 2 au fost rănite într-o singură zi. Populația civilă devine victime ale trupelor de ocupație ruse, ale căror ținte sunt în mod regulat obiecte civile. Peste 17.000 de civili au devenit victime ale agresiunii militare ruse din 24 februarie, potrivit ONU, dintre care peste 6.700 au murit.

Trupele ruse trag în mod deliberat asupra civililor și asupra infrastructurii civile pentru a teroriza și ucide ucrainenii. Ocupanții nu pot lupta pe picior de egalitate cu Forțele de Apărare ucrainene pe câmpul de luptă, conform regulilor general acceptate de război, și în schimb trag cinic asupra civililor neînarmați, bombardând zone rezidențiale, spitale și maternități, piețe alimentare și alte locuri. unde sunt exclusiv civili .

Atacurile cu rachete și artilerie asupra civililor sunt crime de război, deoarece, potrivit Convențiilor de la Geneva, războaiele sunt purtate exclusiv împotriva forțelor armate ale inamicului, iar operațiunile militare împotriva civililor sunt interzise. Bombardarea populației civile, precum și infrastructura critică, face parte din campania rusă de genocid a ucrainenilor, pe care nici măcar conducerea de vârf a statului agresor nu o ascunde. Neutralitatea și o politică de liniște sunt absolut nepotrivite și chiar imorale în raport cu Rusia, care comite cea mai gravă dintre toate crimele posibile – genocidul.

Teroriștii ruși speră că bombardarea populației civile va ajuta la spargerea ucrainenilor, dar, ca urmare, nu obțin decât efectul opus. Atât populația civilă, cât și Forțele de Apărare ucrainene, precum și comunitatea internațională, cu fiecare bombardament ulterioar, devin mai hotărâți și se concentrează pe contracararea terorii ruse și a victoriei Ucrainei. Rusia nu va atinge un singur obiectiv militar și orice tentativă de teroare va eșua.

Cea mai eficientă apărare a populației civile de teroarea rusă este înfrângerea și expulzarea trupelor ruse în afara granițelor recunoscute internațional ale Ucrainei. Ucraina poate și va învinge cu siguranță Rusia pe câmpul de luptă. Pentru a pune capăt războiului cât mai curând posibil și pentru a readuce pacea pe pământurile ucrainene, Ucraina are nevoie de asistență militară imediată, în cantități mari. Cu sprijinul militar constant și în creștere din partea partenerilor, Ucraina va putea opri teroarea rusă și va învinge cel mai sângeros agresor al secolului XXI.

Asistența militară pentru Ucraina nu este un act de caritate, ci cea mai bună investiție pe termen lung în securitatea națională și regională a Europei și a lumii. Înfrângerea trupelor ruse va fi cheia păcii și stabilității în alte state, așa că Ucraina are acum nevoie de mai multe arme ofensive pentru a ajunge la granițele recunoscute internațional și pentru a învinge agresorul, ceea ce amenință securitatea întregii lumi.

#Ucraina #război #sprijin #teroarea_rusă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button