Societate

Polița de asigurare medicală: De la începutul anului, circa 23.000 de persoane au procurat-o în sumă fixă

Aproape 23.000 de persoane au achitat, în luna ianuarie 2022, prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă. Această cifră este în creștere cu circa 1.200 în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, din numărul total de plătitori, aproximativ 16 mii de persoane au beneficiat de reduceri în proporție de 50 la sută din valoarea primei, transmite sursa.

Este vorba despre fondatorii de întreprindere individuală, deținătorii de patentă, arendașii, arendatorii, alți cetățeni care nu sunt angajați și nici asigurați de Guvern, cetățenii străini cu drept de ședere provizorie în Republica Moldova etc.

Alte peste șase mii de persoane, proprietari de teren agricol, au plătit prima cu reduceri de 75%.

În acelaşi timp, 137 de cetăţeni au achitat prima de asigurare cu reduceri de 60%, iar 352 de persoane – valoarea integrală a primei.

Numărul celor care au achitat în luna ianuarie prima de asigurare în sumă fixă prin intermediul Serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay este de circa 14.000, în creștere cu peste 2.700 față de perioada similară a anului trecut.

Suma totală a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală achitate în prima lună a anului curent constituie peste 40 milioane de lei.

Amintim că până pe 31 martie inclusiv, persoanele obligate să se asigure în mod individual pot achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă cu reduceri de 50%, 60% şi 75%.

#polița_asigurare_medicală #suma_fixă #ianuarie2022

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button