Politică

Politica externă, discutată de Maia Sandu și ambasadorii moldoveni

Președintele Maia Sandu a participat ieri, 16 august, la reuniunea ambasadorilor R. Moldova, organizată la Chișinău de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Șeful statului a menționat realizările majore ale diplomației moldovenești pe plan extern, printre care saltul semnificativ în relațiile cu UE, organizarea Summitului Comunității Politice Europene, aprofundarea relațiilor cu statele grupului G7, sancționarea internațională a oligarhilor fugari de către parteneri importanți precum SUA, Marea Britanie, UE, Elveția, și menținerea păcii în Moldova în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, transmite Știri.md.

Potrivit Maiei Sandu, aceste realizări au fost posibile datorită unei politice externe proactive, echilibrate și consistente. 

În discuțiile cu diplomații moldoveni, șeful statului a trasat patru direcții cheie de acțiune în următoarea perioadă. Acestea sunt:

  • Aderarea la UE și inițierea negocierilor de aderare cât mai curând;
  • Intensificarea diplomației economice pentru a promova comerțul și a atrage investițiile în țară, astfel revigorând economia;
  • Promovarea intereselor diasporei, inclusiv prin asigurarea serviciilor consulare rapide, accesibile și de calitate;
  • Consolidarea poziției Moldovei ca un furnizor de securitate în regiune și un susținut puternic al Ucrainei, care își apără suveranitatea și integritatea teritorială, iar astfel apară și integritatea teritorială a R. Moldova.

Șeful statului a îndemnat ambasadorii să reprezinte R. Moldova cu pasiune, integritate și viziune.

„Avem o sarcină monumentală: să aducem R. Moldova în Uniunea Europeană cât de curând posibil”, a spus Maia Sandu.

#Maia_Sandu #politica_externă #ambasadorii_moldoveni

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button