PoliticăRăzboi în Ucraina

Politicienii ruși dețin proprietăți în Europa, în ciuda sancțiunilor: numele au fost denumite în RLI

Țările europene continuă să aprobe sancțiuni împotriva oficialilor ruși. Cu toate acestea, în ciuda restricțiilor și a războiului declanșat împotriva Ucrainei, unii reprezentanți ai Federației Ruse dețin în continuare active în Europa, potrivit sursei.

Vorbim de imobile, pe care rușii le-au achiziționat pentru fonduri cu o origine suspectă. Despre asta anunță Institutul Robert Lansing pentru amenințările globale și cercetarea democrației.

De la începutul războiului pe scară largă al Federației Ruse împotriva Ucrainei, țările europene au căutat proprietățile rușilor și, de asemenea, încearcă să le blocheze în mod activ. Astfel, guvernul finlandez încearcă să introducă noi restricții împotriva cetățenilor statului agresor prin interzicerea acestora de a participa la tranzacții imobiliare, până la interzicerea completă a deținerii imobiliare în această țară.

La rândul său, guvernul spaniol caută bunurile politicienilor ruși din martie 2022. Aceștia încearcă să detecteze investiții financiare, proprietăți private și alte active ale reprezentanților țării agresoare.

Cu toate acestea, unele obiecte de proprietate ale cetățenilor Federației Ruse nu intră în câmpul de vedere al guvernului țărilor europene. Astfel, deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse Vadim Belousov deține o proprietate în Spania – o casă cu o suprafață de 513,8 mp. m. in orasul Cambrils, Catalonia, la 5/7 Santander.

Casa este înregistrată la soția politicianului, Irina Belousova, care a fost director general adjunct al companiei de management Makfa, asociată cu politicianul. Belousov din Federația Rusă a fost acuzat de luare de mită și trecut pe lista de urmăriți. Proprietățile din Spania au fost achiziționate ca urmare a schemelor de corupție, adică folosind bani obținuți pe cale penală.

Pe lângă casa uriașă, Belousov deține un apartament în Spania cu o suprafață de 37,2 mp. în Cambrils, Catalonia, la 7 Passeig Maritim.

Senatorul Consiliului Federației, Alexander Bryksin, deține și proprietăți în Spania. Acest obiect este înregistrat la soția politicianului Svetlana. Această proprietate este la vedere, deci poate fi supusă sancțiunilor. Acesta este un apartament cu o suprafață de 75,7 mp. în orașul Torrevieja, municipiul Alicante, la 1 Jacinto Benavente.

Deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse Nikolai Valuev este un alt dintre legislatorii ruși care dețin proprietăți în Spania. Valuev și soția lui au un apartament de 90 mp. în satul Guardamar del Segura din municipiul Alicante la Legunas del Zodiaco III

Deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse Konstantin Zatulin, șef adjunct al comisiei pentru afacerile compatrioților, deține un apartament în Spania cu o suprafață de 94,2 mp, situat în orașul Torrevieja, municipiul Alicante, la 23 Gabriela Mistral.

Apropo, Zatulin este legat de FSB și a luat parte activ la anexarea Crimeei. Ministerul Afacerilor Externe al Azerbaidjanului i-a impus și sancțiuni. În ultimele săptămâni, Zatulin a adăugat foc la escaladarea de la granița ucraineană-belarusă cu afirmațiile sale provocatoare și absurde că Ucraina ar plănui o invazie a acestei țări.

Institutul Robert Lansing notează că Zatulin îndeplinește probabil sarcini ca parte a unei operațiuni informațional-psihologice conduse de informațiile ruse, menită să inducă regimul Lukașenko să participe direct la războiul rus împotriva Ucrainei.

Reamintim, șeful Biroului Președintelui Ucrainei, Andriy Yermak, a spus că ar trebui impuse sancțiuni împotriva Rusiei care să nu îi permită să se angajeze pe deplin în exploatarea aurului.

Anterior a fost raportat că compania de stat rusă Gazprom a publicat un raport lunar, conform căruia producția de combustibil albastru a scăzut cu 18,6% (78,8 miliarde de metri cubi). În același timp, exporturile au scăzut cu aproape 43% (42,6%). Aceasta este o scădere istorică a performanței gigantului gazos.

După cum a raportat OBOZREVATEL, tensiunile sunt în creștere între Statele Unite și aliații săi occidentali din cauza înrăutățirii stării economice a Ucrainei. Autoritățile americane încurajează din ce în ce mai mult UE să sporească asistența financiară pentru statul nostru, care continuă să lupte împotriva agresorului.

politicieni_ruși #proprietate #sancțiuni #UE #numele

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button