Politică

Polițiști care nu vorbesc limba română, filmați la protest. Reacția IGP

Un grup de persoane care au fost prezente la protestul din weekend organizat de Partidul Șor s-au prezentat ca polițiști, deși erau îmbrăcați în civil, iar unii dintre ei nici nu cunoșteau limba română.

Fostul premier Ion Chicu a venit cu o reacție în acest sens, susținând că „situația e gravă”, transmite Știri.md

„„They don’t speak Romanian”. Ei sunt doar cu “datul cu capul de asfalt”…

Când un regim criminal recurge la serviciile mercenarilor pentru a se apăra de popor, situația e gravă. 

De la bun început am spus clar că protestele “Șoros” au un singur scop – să întărească dictatura străinilor la Chișinău și noi niciodată nu vom fi alături de ei.

Dar ceea ce au făcut ieri capii Poliției este o crimă, pentru care vor trebui să răspundă. Dacă s-au băgat rușii aici, cum afirmă descreierații din PAS, acționați ca instituție a statului, luptați cu ei, nu cu poporul. Voi de un an tot arestați organizatorii protestelor plătite de Șor – unde-s acei arestați? De ce peste o zi după reținere ei sunt din nou cu valiza cu bani și plătesc din nou “destabilizarea”? 

Este cert că Maia Sandu este gata să dea foc acestei țări, doar ca să se mențină la putere. Înțeleg asta conducătorii Poliției Naționale? Înțeleg ei că au devenit complicii unui regim criminal?”, a declarat Chicu.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă din cadrul IGP, Diana Fetco, ne-a dat asigurări că bărbații erau angajați ai Poliției.

„La protest erau prezente și subdiviziuni operative cu statut special, angajații cărora erau îmbrăcați în civil”, a comentat Fetco.

La întrebarea de ce unul dintre angajați a răspuns că nu vorbește limba română, Fetco ne-a spus că aceștia își îndeplineau funcțiile, iar alte detalii nu ne-a putut oferi.

#Polițiști #limba_română #protest

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button