Politică

Polonia nu va mai permite mașinile cu numere de înmatriculare rusești. A devenit ultima țară din UE, vecină cu Rusia, care a închis intrarea

Autoritățile poloneze vor interzice intrarea pe teritoriul lor a mașinilor de pasageri înmatriculate în Rusia începând cu ora 00:00 pe 17 septembrie, a declarat ministrul polonez de interne Mariusz Kamiński, transmite sursa.

„Această interdicție s-a aplicat deja camioanelor rusești. Acum închidem această problemă. Nicio mașină rusească nu va intra în Polonia. Stimați domni, acest lucru se aplică tuturor mașinilor, atât pentru cele utilizate în scopuri comerciale, cât și pentru cele private”, a spus Kaminski.

Potrivit acestuia, această interdicție se aplică atât rezidenților Rusiei, cât și altor țări care conduc mașini cu numere de înmatriculare rusești.

Kaminski a adăugat că „o mașină înmatriculată în Rusia nu are dreptul de a intra în Polonia”.

Săptămâna aceasta, Lituania, Letonia, Estonia și Finlanda, care au o graniță comună cu Federația Rusă, au anunțat introducerea unei interdicții de intrare a mașinilor cu numere de înmatriculare rusești. Autoritățile estoniene au făcut o excepție pentru autobuze. Granița cu Norvegia, care nu face parte din Uniunea Europeană, dar face parte din zona Schengen, rămâne accesibilă mașinilor rusești.

Pe 8 septembrie, Comisia Europeană a emis clarificări cu privire la modul în care țările UE ar trebui să aplice interzicerea importului a peste 150 de bunuri din Rusia, inclusiv mașini, îmbrăcăminte personală și articole de igienă. După proteste, Comisia Europeană a clarificat că autoritățile vamale ar trebui să se concentreze pe mașinile importate, iar pentru alte articole, inclusiv îmbrăcăminte, interdicția ar trebui aplicată „proporțional și rezonabil”.

#mașinile #Rusia #Polonia #intrarea_închisă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button